Door Elly van Zutphen

Sisley Familie

Ik heb een zwak voor het cosmeticahuis Sisley. Niet alleen omdat de producten die dit merk ontwikkelt van bijzondere kwaliteit zijn, maar ook omdat ik lang geleden een ontmoeting had met de oprichters Hubert d’Ornano en zijn vrouw Isabelle in hun statige huis in Parijs aan de oevers van de Seine.

De Sisley Familie en hun plantaardige mooimakers

Plakband

Meneer en mevrouw ontvingen de buitenlandse pers thuis voor de lunch. Ik keek mijn ogen uit. Een weelderig ingericht interieur, geen plekje onbenut en met veel kunst aan de muren, werkelijk indrukwekkend. Maar wat mij het meeste is bij gebleven, is het toilet. Dat hing vol met ‘snapshots’ van de kinderen en kleinkinderen die daar schots en scheef met half vergaan plakband op de muren waren geplakt. Het was een ontmoeting met een interessant en zeer charmant stel die met liefde over hun kinderen en met passie over hun merk spraken.

De jonge, net getrouwde Ornano’s in 1963

Wie zijn ze

Hubert d’Ornano werd in 1926 in Polen geboren, was van Corsicaanse origine en keerde op 8-jarige leeftijd met zijn familie terug naar Frankrijk. Op 20 jarige leeftijd richtte hij samen met zijn broer het parfum merk Jean d’Albret op. Ze brachten enkele zeer succesvolle parfums uit en enige jaren later begonnen ze samen met hun ouders het cosmeticahuis Orlane. Hubert trouwde met gravin Isabelle Potocka, dochter van Christina Radziwill, van Poolse koninklijke huize en naaste familie van Jackie Bouvier-Kennedy-Onassis. Een beeldschone, elegante vrouw, die ook toen ik haar op latere leeftijd ontmoette niets van haar charme had ingeboet.

De Sisley Familie en hun plantaardige mooimakers

Schilderij van de Engelse impressionistische schilder Alfred Sisley die zijn leven grotendeels in Frankrijk doorbracht en daar voornamelijk landschappen schilderde

Plantaardig

In 1976 richtte het echtpaar Sisley op en overtuigd als zij waren van de weldadige, helende werking van planten, baseerden zij dit zo volledig mogelijk op natuurlijke plantextracten en essentiële oliën. Het stel kreeg vijf kinderen, waarvan twee, zoon Philippe en dochter Christine, inmiddels aan het roer van dit familiebedrijf staan. En nog altijd is Sisley trouw aan haar kernfilosofie, de phyto-cosmetologie en blijven ze zoeken naar hoogwaardige plantextracten. Hubert overleed in 2015 op 89-jarige leeftijd.

Phyto-rouge

Ik kijk altijd uit naar nieuwe producten van Sisley en dit keer viel mijn oog op de nieuwe lipsticks. Sisley heeft haar serie long-lasting lipsticks hernieuwd. En natuurlijk ziet Phyto-Rouge er prachtig uit, want zo heet de serie die maar liefst 20 nieuwe kleuren bevat, verdeeld over vier kleurfamilies. In een rood fluwelen hoesje bevindt zich de robuuste zwart-gouden zepraprint huls. De lipstick zelf kenmerkt zich door de naar meerdere kanten scherp aflopende top. De textuur is zijdezacht en door het vochtbooster complex dat onder andere hyaluronzuur bevat, blijven de lippen urenlang gehydrateerd. Jojoba- en camelia olie verzorgen en beschermen de lippen en – het moet niet gekker worden – Padina Pavonica een bruine alg die voorkomt in de Atlantische oceaan en in de Middellandse zee, maakt dat de lippen voller lijken.

De Sisley Familie en hun plantaardige mooimakers

Sisley Phyto-Rouge (€40) is verkrijgbaar bij geselecteerde luxe parfumeriespeciaalzaken en de Sisley-counter in de Bijenkorf Amsterdam en Hudson Bay te Den Haag.

 

Pin It on Pinterest

Share This