De stijl van beeldend kunstenaar Thea Tolsma

Uitgesproken

Beeldend kunstenaar Thea Tolsma (1956) woont in Amsterdam.Thea heeft een uitgesproken kleding smaak. Ze houdt van kleur en is niet bang om er niet zulke voor de hand liggende combinaties mee te maken. En dat geldt trouwens ook voor de verschillende prints die ze met elkaar combineert.

Kerst toen

Ik heb Thea eerder geïnterviewd over haar werk als beeldend kunstenaar en sieraden ontwerper. Dit keer heb ik haar gefotografeerd voor het Kerstnummer van Zin magazine. Thea: “Ik denk met een warm gevoel aan de Kerstdagen zoals ik die tijdens mijn jeugd beleefde. Door het bovenlicht van de slaapkamerdeur zag ik de rossige gloed langzaam naar boven komen. Het was mijn moeder, die met een dienblad met een kaars erop thee met een beschuitje kwam brengen. Voor mijn zusje en mij ook elk een rode papieren zak met een groen lintje erom. Hierin zaten lekkere dingen die we anders niet kregen; zoals een mandarijntje en een stukje chocola. Ik vond het die eerste paar keren echt magisch. Zelf heb ik geen kinderen, maar mijn zus heeft het ook altijd zo voor haar zoon gedaan”.

De stijl van beeldend kunstenaar Thea Tolsma

Kerst nu

“Ik doe nu niet veel aan Kerst, maar ik vind het toch altijd wel heel leuk om me er speciaal voor te kleden! Tijdens de opruiming kan ik altijd heel goed slagen. Vaak blijft die kleding hangen waar ik nou juist dol op ben. Ik heb een paar favoriete ontwerpers, Issey Miyake is er één van. Vandaag draag ik toevallig een kort jasje en een lange jas van dit merk. Mijn schoenen en tas zijn allebei ontworpen door Hester van Eeghen. Het ligt natuurlijk een beetje aan het weer, als er een dik pak sneeuw ligt wordt het iets anders. Deze combinatie zou zo maar eens mijn Kerst outfit van dit jaar kunnen worden.”