De stijl van Erica en Hein: klassiek met een twist

Erica Pach (1951) en Hein Vastenouw (1955). Erica is imago coach en maakt deel uit van de groep Kleurrijk 60plus. Ik heb haar eerder gefotografeerd en dit keer tref ik haar samen met haar partner Hein bij Eye in Amsterdam voor mijn rubriek in Zin magazine. Erica heeft altijd interesse gehad in kleding en stijlen. Dat werd versterkt toen ze als imago adviseur aan de slag ging. Toen ze elkaar vier jaar geleden leerden kennen, was Hein best goed gekleed, maar volgens Erica kon er nog wel iets aan verbeterd worden. Hein: “Ik was tot die tijd niet zo opvallend gekleed, alhoewel ik van met name vrouwelijke collega’s geregeld complimenten kreeg. Sinds ik Erica heb leren kennen is mijn interesse aangewakkerd. Ik krijg er steeds meer oog voor. En daardoor ook plezier in om iets meer uitgesproken kleding te kiezen.”

Hein is m’n paspop

Ze reizen graag en veel en zorgen ervoor dat ze met niet al te volle koffers vertrekken, zodat er ruimte overblijft voor nieuwe aanwinsten. In elk land en iedere stad gaan ze namelijk op zoek naar leuke adressen waar ze lekker kunnen rondneuzen. Op die manier breidt hun garderobe uit: een hoed uit Parijs, een broek uit Londen, een jas uit Duitsland. Thuis trekken ze er dan rustig een paar uur voor uit om samen nieuwe combinaties voor Hein te bedenken. Hein: “Erica is hierin m’n meerdere, zij heeft absoluut meer oog voor om spannende combi’s te maken.”
Erica: “Hein is m’n paspop en dat is ie ook graag! Ik heb zijn kledingstijl verhipt. Het is voor ons samen een mooie ontdekkingsreis, daar hebben we elkaar in gevonden.”

De stijl van Erica en Hein: klassiek met een twist

Toch een hoeden hoofd

Sinds Hein een bril draagt heeft hij ontdekt dat hoeden hem nu wel staan. Hij is er blij mee, want is er, net als Erica, dol op. Deze bolhoed kochten ze samen bij House of Hats in de Papestraat 24 in Den Haag. Het is een speciaalzaak vol eigentijdse hoeden en petten, voor mannen én vrouwen.

De stijl van Erica en Hein: klassiek met een twist

Hein: “Het jasje dat ik draag (Van Gils) is eigenlijk best klassiek, maar ik vind dat het door de combinatie met dit overhemd hip wordt. Het zou er heel anders uitzien als ik er een gewoon wit overhemd bij zou dragen. Ik koop meestal nieuw, maar de laatste tijd ook steeds meer tweedehands. De enige miskoop op dat gebied was een broek die ik in Londen kocht, dat was toch qua ontwerp een brug te ver voor mij.”

Erica draagt toevallig vandaag alles nieuw. Erica: “Ik ben niet zo merkgericht, ik koop vooral iets omdat het me aanspreekt.” De jas (Marina Rinaldi) kocht ze in Keulen, de broek is van Mart Visser en de top van Cora Kemperman. De hoed komt uit Parijs en de schoenen zijn van Jan Jansen.

De stijl van Erica en Hein: klassiek met een twist

Vintage in Londen

Onlangs waren ze in Londen, een stad waar je ook een fantastisch en groot aanbod tweedehands en vintage winkels vindt. Ze waren dit keer in Brick Lane bij Beyond Retro. Deze vintage winkel  heeft overigens meerdere adressen in Londen. Maar ook in de wijk Shoreditch vind je tal van dit soort winkels, zoals Atika. Op zondag is er voor liefhebbers de bekende Brick Lane market .
Naast de winkels, die ook op zondag open zijn, is er een markt met tweedehands kleding en meubels, die wordt opgevrolijkt met optredens van straat(muziek)artiesten.

 

Meer vintage adressen vind je hier 

En natuurlijk in mijn boek Oog voor Stijl

Oogvoor Stijl
Unieboek | Het Spectrum
ISBN 978 90 00 36899 0
€ 24,99

Het boek is ook te bestellen via Bol.com (zonder verzendkosten)

Koop bij bol.com