De stijl van John Rond uit Rotterdam

Stijl in Rotterdam

Het is geen verrassing als ik vertel dat ik erg van de ontwerpen van Dries van Noten hou. Niet alleen van zijn ontwerpen voor vrouwen, maar ik kijk ook graag naar de mannenmode van zijn hand. Heel vaak kom ik vrouwen tegen die iets van hem dragen, maar ik vraag me wel eens af waar de mannen zijn die het dragen. Ik kom ze in elk geval niet zo vaak tegen. Niet in Nederland, maar ook niet in bijvoorbeeld Antwerpen of Parijs. Dus wat een verrassing dat ik onlangs in Rotterdam John Rond zag in… een broek van Dries van Noten. In 2013 – tijdens de eerste Tweed Ride die in Nederland werd georganiseerd – heb ik John voor het eerst ontmoet.

 

De stijl van John Rond uit Rotterdam

Voor die gelegenheid  was hij helemaal in stijl – met pet en vlinderstrik – gekleed voor de tweed ride door de stad. Je ziet aan de manchet onderaan zijn broek dat hij is voorbereid voor een tocht op de fiets door de stad. Aan zijn voeten uiteraard Corbeau schoenen, want John was destijds mede eigenaar van de winkel De Heren van Corbeau, De handgemaakte schoenen zijn nog steeds te koop op hetzelfde adres, maar John geniet inmiddels van z’n vrije tijd.

De stijl van John Rond uit Rotterdam

Fan van Dries van Noten

John: “Dries van Noten is veruit mijn favoriete ontwerper, dat heb ik altijd gehad. Ik heb ook best veel van hem in mijn kast hangen, ik doe ook nooit iets weg. Deze broek is onderdeel van een pak dat ik onlangs in Antwerpen heb gekocht. Vandaag heb ik het gecombineerd met een jas van Raf Simons en een coltrui van Profuomo. De shawl heb ik bij Mostert en van Leeuwen gekocht.

Details

De jas heeft een heel bijzondere kraag, aan de achterkant lijkt het een soort uitvergrote matrozenkraag. De sluiting bestaat uit een rij van 5 knopen. Ik vind het wel een leuk idee om ook eens toe te passen. John: “Het schoudertasje is van Louis Vuitton. Ik heb het echt al jaren, maar tegenwoordig is men er zo happig op dat ik het voor alle zekerheid altijd maar onder m’n jas draag.”

De stijl van John Rond uit Rotterdam

Collectie

Uiteraard draagt John schoenen van Corbeau. John: “Ik heb een hele collectie schoenen, ik denk eerlijk gezegd wel 90 paar. Dus ik kan kiezen. Bij een wijde broek kies ik altijd wat rondere neuzen, bij een slank gesneden model vind ik een spitsere neus toch mooier.”

De stijl van John Rond uit Rotterdam

 

Pin It on Pinterest

Share This