De stijl van Liesbeth Accord

Stijlvolle dame

Mijn hart maakte een sprongetje toen ik deze stijlvolle dame tegenkwam in Amsterdam: Liesbeth Accord (1956). Liesbeth: “Mijn stijl is een mix van klassiek, Afrikaans en sportief. De liefde voor kleding zit in onze familie. Ik kom uit Suriname en daar is men dol op mooie kleding. Als tiener maakte ik al zelf mijn kleding, ik volgde de mode op de voet.”

De stijl van Liesbeth Accord

Familie

“Mijn oma was heel kieskeurig met kleding. Ze ging de deur niet uit als ze er niet tevreden over was. Ze maakte haar eigen ‘angisa’, een hoofddeksel passend bij haar kleding. Mijn broer Clark Accord was een bekende make up artist in de jaren 80/90. Hij heeft over de hele wereld als make up artist en stylist gewerkt. Tot zijn debuutroman De koningin van Paramaribo verscheen. Toen dit boek werd gepresenteerd, vroeg hij de familie om erbij te zijn in Surinaamse klederdracht. Sinds zijn overlijden (11-5-2011) organiseer ik samen met familie en vrienden jaarlijks de Clark Accord Lezing op zijn sterfdag. Als eerbetoon verschijn ik dan in de Surinaamse koto en anjisa. Door omstandigheden zal de lezing dit jaar niet op 11 mei plaatsvinden, maar later dit jaar.”

De stijl van Liesbeth Accord

Voorkeur

“Eigenlijk lijk ik wel een beetje op mijn oma, want ik wil er ook graag verzorgd uitzien voor ik de straat op ga. Ik draag graag een jurk met shawl of een rok met blouse. Wat ik aantrek hangt af van de gelegenheid. Naar m’n werk zakelijk, feestelijker naar een feestje. Maar nooit overdressed en nooit doorsnee. Deze jurk heb ik bij COS gekocht. De tas van ‘The girl can’t help it’. Hier vind ik ook kleding uit de jaren 50, die stijl past goed bij mij. De shawl is van Nomi by Naomi.”

De stijl van Liesbeth Accord

Sneakers: Sauconi Jazz 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This