De stijl van Lucy Bosscher

Een aantal jaren gelden spotte ik Lucy Bosscher (1962) voor het eerst bij de opening van een pop-up store van Marscha Hüskes in Den Haag. Ze woonde toen nog niet zo lang in Den Haag en werkte als marketing/communicatie manager op The Hague Executive Campus. Een opvallende, charmante en modebewuste verschijning. Sindsdien treffen we elkaar vaker, waarbij ik elke keer weer graag een foto van haar maak. In december trof ik haar weer, nu in deze bijzondere combinatie: een kleurrijk colbert dat ze, lang geleden, heeft laten maken. Gecombineerd met een leren culotte en een baret. De hoogste tijd voor een aantal vragen over haar kledingstijl.

lucy-_-misjab-nl-img_2733

Kun je iets meer over jezelf vertellen?

Dat wordt lastig om samen te vatten in één zin, maar ik probeer het: ik ben een taalkundige, verbinder en communicator die Pilates instructeur is geworden. Ik woon in Den Haag en ben eigenaar van Aspire Pilates: een luxe studio waarin ik Pilates lessen geef aan diverse (internationale) bewoners van deze stad. Voordat ik begon met mijn Pilates studio heb ik verschillende functies gehad en heb ik in veel verschillende landen gewoond. Ik denk dat ik als communicator geboren ben. Zolang ik me kan herinneren heb ik geschakeld tussen verschillende talen en mensen geholpen elkaar te begrijpen. Ook in mijn eigen familie, wat een soort mini Verenigde Naties was. Het is niet zo vreemd dat mijn taalvaardigheid me uiteindelijk tot Pilates heeft gebracht. Pilates is tenslotte een methode die je leert om de taal van je lichaam, door middel van mindfull gerichte bewegingen, te begrijpen. Meer over mijn bezigheden kun je hier lezen en hier.

De stijl van Lucy Bosscher

Hoe omschrijf je je stijl?

“Ik denk dat eclectisch de beste omschrijving is. Ik hou van structuur, textuur, accenten en kleur. En toch draag ik vaak zwart. Omdat zwart met de juiste accessoires oneindige mogelijkheden biedt. Maar ik kies altijd ook voor een kleuraccent. Accessoires spelen ook een belangrijke rol. Ik ben via veel verschillende (stijl) fases gegaan. Van edgy en hip uit het ‘Tom Ford ’tijdperk tot aan Gucci. Maar nu omschrijf ik m’n stijl als eclectisch. Ik hou van goed gesneden basics: een gedefinieerde taille en interessante schoenen. En ik heb een voorliefde voor broeken en vesten en heb daarom ook vesten voor alle seizoenen.”

De stijl van Lucy Bosscher

 

De stijl van Lucy Bosscher

Heb je een favoriete ontwerper?

“Jazeker, voor mij is er niemand zoals Dries Van Noten. Hij heeft een unieke, kenmerkende stijl. Een stijl die altijd in ontwikkeling en toch heel herkenbaar is. Ik kijk elke keer weer uit naar zijn nieuwe collectie, zowel voor mannen als voor vrouwen. En elke collectie raakt me op een emotioneel niveau. Als ik in Antwerpen ben, wil ik ook altijd naar zijn Mode Paleis, het is als een bedevaartsoord voor mij.” 

 

Je woont momenteel in Den Haag, is dat van invloed op je stijl? 

“Den Haag heeft zeker een impact op mijn stijl gehad. De mensen hier kleden zich veilig, of het nu formeel is of informeel. Dus ik denk dat ik onbewust de neiging heb om me meer low key te kleden. Meer dan ik zou hebben gedaan toen ik nog in Bangkok of Istanbul woonde. Den Haag had ook een duidelijke impact op mijn schoenen keuze. Ik ben nu een fervent platte schoenen-drager. Omdat ik heel veel wandel in de stad en als de straten zijn geplaveid met stenen wordt het heel lastig om met hakken te lopen. Daarnaast is het klimaat van invloed: ik ben geneigd om meer seizoens gebonden kleren te kopen. Ik heb er inmiddels een hele collectie voor: platte schoenen en jassen voor de zomer, winter en voor de tussen seizoenen.”

Wat spreekt je aan in de stijl van anderen?

“Individualiteit. We leven in zo’n gehomogeniseerde wereld, dat ik echt waardering heb voor vrouwen en mannen, die niet de laatste mode dragen. Maar die door hun kledingkeuze laten zien dat ze hun eigen standpunt hebben. Ik blijf op de hoogte van trends, maar volg ze niet. Slaafs volgens van trends ontneemt de eigen identiteit van een individu. Iets heel anders is relevant blijven. Voor mij is het geven van een eigen interpretatie aan de trend een manier om relevant te blijven. Ik heb bewondering voor Gabrielle (Coco) Chanel, die in haar tijd haar eigen keuzes maakte.”

Ben je in deze fase van je leven meer of minder bezig met mode, stijl en je uiterlijk?

“Ik denk dat ik er uiteindelijk meer mee bezig ben, omdat het op deze leeftijd meer inspanning vergt om er goed uit te zien. Onverschilligheid heb ik een hekel aan en vind het belangrijk om er goed uit te zien. Omdat het bijdraagt aan positiviteit en daarmee aan de kwaliteit van je leven. Als je er goed uitziet, voel je je goed en straal je positieve energie uit. Mijn keuze voor de dag hangt van m’n bui af én van het weer. Soms als het buiten grijs en somber is, kies ik juist wat extra kleur, doe lipstick op en ga naar buiten en kleur zo m’n eigen dag.”

“Be yourself, everyone else is already taken”

 

Inmiddels heb ik Lucy ook samen met haar dochter Juliette en zoon Léon gefotografeerd.