De stijl van Mance

Mance de With (1948), heeft een bijzondere voornaam. Mance: “Ik ben geboren in Twente. Daar komt Mans(e) voor, ook als jongensnaam. Ik ben vernoemd naar zowel mijn oma Hermanna als naar mijn opa Jan. Dat werd Hermance Janine. Mijn vader koos in plaats van de s voor de c, hij vond dat toch mooier en ik ben er blij mee.”

Stijl

Mijn stijl kan ik het best omschrijven als klassiek met een moderne twist.  Van huis uit heb ik m’n liefde voor kleding meegekregen, mijn beide ouders hielden van mooie kleding. Ze hadden trouwens ook belangstelling voor architectuur en inrichting, dat heb ik ook. Op ander gebied ben ik ook altijd creatief bezig. Ik hield van handwerken, weven en wandkleden maken. De laatste jaren vind ik het heerlijk om te schilderen. Daarnaast heb ik nog steeds belangstelling voor mode, ook de mode voor jonge mensen. Doordat ik af en toe bijspring in de winkel van mijn vriendin Susan, Mode Supreme in Laren, blijf ik ook op de hoogte.

Icoon

“Mijn stijl iconen zijn Coco Chanel en Marlene Dietrich. Ik hou van een beetje mannelijke kleding, op een vrouwelijke manier gedragen. Als ik een favoriete ontwerper moet kiezen dan is het Dries van Noten. Uit mijn eigen garderobe draag ik graag een jasje, met een rok van Pauw, dan voel ik me ‘gekleed’. Ik koop trouwens meestal nieuwe kleding. En omdat ik altijd alles bewaar en nooit iets wegdoe, heb ik m’n eigen vintage kledingstukken. Die draag ik overigens ook nog steeds. Ik combineer graag dure en goedkopere merken met elkaar. Dat maakt het ook spannender.”

 

 

De stijl van Mance

Meer wit dan grijs

“Toen ik 21 was kreeg ik m’n eerste grijze haren al. Ik heb lang een coupe soleil gehad om het een beetje te verdoezelen. Maar sinds m’n 40e kleur ik het niet meer. Ik krijg er vaak complimentjes over, het is onderhand meer wit dan grijs. M’n kapster zegt altijd: ‘Niks meer aan doen’.

Jurk: COS, jas Claudia Sträter, kousen Oroblu, de schoenen heb ik bij Hofstee in Laren gekocht, de bril is van Calvin Klein. De ketting vond ik laatst in een winkel in een van de 9straatjes in Amsterdam. De naam ben ik vergeten, dus dat wordt zoeken.”

Ik heb Mance eerder gefotografeerd, de foto’s zie je hier

 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

 

     

Pin It on Pinterest

Share This