De swingende jaren 60

De swingende jaren ’60

In de ‘swingende jaren 60’ zorgden ontwerpers als Mary Quant en Paco Rabanne voor grote omwentelingen in de mode. Niet langer was de keurige couture van Parijse modehuizen leidend voor het aanbod in winkels. De jeugd bepaalde meer en meer de nieuwste mode, denk aan de korte rokken.

De swingende jaren 60

Lezing Vrije Academie

Niet eerder in de geschiedenis was de roklengte zo kort, het heersende modesysteem ging volledig op de schop. De jeugd kreeg meer en meer invloed op het modebeeld. Maar hoe kon de jeugd de ‘modemacht’ grijpen, wie waren deze nieuwe ontwerpers en wat werd de rol van de gevestigde couture huizen? Op al deze vragen zal mode-expert Els Baan antwoord geven tijdens de lezing van de Vrije Academie: Mode in de jaren 60.

De swingende jaren 60

 

Korting

Ik vind het altijd interessant om in de modegeschiedenis te duiken en meer achtergrond te krijgen over bepaalde periodes. Bovendien is dit een periode die ik – en waarschijnlijk veel van mijn volgers – bewust hebben meegemaakt. En daar ook mooie herinneringen aan hebben. Deze lezing kun je op twee verschillende locaties – in Amsterdam en in Den Haag – bijwonen. Maar er is zelfs een mogelijkheid om je in te schrijven voor de online versie. Waar je ook voor kiest, je krijgt in ieder geval € 2,50 korting als je bij inschrijven de volgende code gebruikt: MISJA-60

Ik heb me inmiddels ingeschreven voor de lezing op zondag 30 juli 2023 in het monumentale pand van de Vrije Academie in Amsterdam. Wie weet treffen we elkaar!