tassenmuseum

Door Elly van Zutphen

Een grachtenpand vol tassen, welke vrouw zou dat nou niet willen hebben! Wel Hendrikje heeft het en ze heeft het ook nog eens laten renoveren.

Feestelijke opening

Tassen museum Hendrikje aan de Herengracht te Amsterdam heeft haar derde verdieping waarin de oudste tassen uit de 16de tot de 19de eeuw huizen in een nieuw jasje gestoken. Vanaf woensdag 25 april is deze vernieuwde verdieping weer open. Dinsdagavond 24 april wordt deze op feestelijke wijze aan het publiek gepresenteerd en daarna kunnen bezoekers van zeven uur ’s avonds tot middernacht de tassen in hun nieuwe omgeving ‘gratis’ komen bewonderen.

tassenmuseum1

Naast de tassen staan op deze verdieping de verborgen verhalen, de geschiedenis van de tas en het vakmanschap centraal en kunnen bezoekers in deze nieuwe presentatie zelf een tas ontwerpen.

Dat de collectie van Hendrikje uniek is, is internationale tassenontwerpers niet ontgaan. Tijdens de opening onthult het museum vernieuwende, originele ontwerpen van toonaangevende ontwerpers die zich hebben laten inspireren door de collectie van het Tassenmuseum.

Op naar de Herengracht!

Tassenmuseum Hendrikje

Herengracht 573, Amsterdam

Openingstijden: Elke dag van 10.00 – 17.00 uur.

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

 

Pin It on Pinterest

Share This