Design Icons in Amsterdam 6 en 7 april

Design Icons in Amsterdam

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 april is er voor liefhebbers van design weer veel moois te zien en te koop tijdens Design Icons in Amsterdam. De Kromhouthal is dan, zoals ieder jaar, weer gevuld met bekend en minder bekend design uit de periode 1930 – 1980. Van bekende klassiekers als Eames en Mies van der Rohe, maar ook van onbekend Deens en Italiaanse makelij tot rauw industrieel. Uit alle windstreken zullen professionals en liefhebbers hun waar aanbieden.

Design Icons in Amsterdam 6 en 7 april

 

Meubels en meer

Het is een evenement waar ik zelf heel graag naartoe ga. Er zijn namelijk niet alleen meubels te koop, ook glaswerk, serviezen en (vintage) sieraden. Allemaal ontworpen en geproduceerd tussen de jaren ’30 tot en met ’80. Tijdloze klassiekers dus.

Design Icons wordt gehouden in De Kromhouthal in Amsterdam-Noord, direct aan ’t IJ. Vanaf Amsterdam Centraal even met de pont over het IJ. Geniet vooral van het panoramische uitzicht. In de Kromhouthale zat voorheen de scheepsmotorenfabriek van Stork. Het gebouw is daarom ook vintage, in deze industriële hal van ruim 3500 m² komen deze ontwerpen daarom geweldig tot hun recht!

Design Icons in Amsterdam 6 en 7 april

Design Icons

De Kromhouthal
Gedempt Hamerkanaal 231
1021 KP Amsterdam