Design Icons in de Kromhouthal

Design Icons in de Kromhouthal

De geplande edities van Design Icons van de afgelopen jaren moesten helaas – vanwege de pandemie – geannuleerd worden. Liefhebbers – zoals ik –  kijken dan ook reikhalzend uit naar de komende editie, op zaterdag 2 en zondag 3 april.

Design Icons in de Kromhouthal

MEUBELS EN MEER

Het is een evenement waar ik zelf heel graag naartoe ga. Er zijn namelijk niet alleen meubels te koop, ook lampen, glaswerk, foto’s, serviezen en (vintage) sieraden. Allemaal ontworpen en geproduceerd tussen de jaren ’30 tot en met ’80. Tijdloze klassiekers dus. In totoaal komen er 75 professionals om hun werk te verkopen.

“Grootse iconen zijn ontworpen in de ‘mid-century modern’ tijd. De jaren `50, `60 en `70 is de periode van inspirerende pioniers: Bertoia, Jacobsen, het echtpaar Eames, Mies van der Rohe, Braakman, Panton en vele anderen. De unieke, karakteristieke uitstraling van de meubels en ook de kwaliteit trekt mensen aan. Daarbij speelt mee dat een tijdloos icoon een slimme investering kan zijn.”

Kromhouthal

Design Icons wordt gehouden in De Kromhouthal in Amsterdam-Noord, direct aan ’t IJ. Vanaf Amsterdam Centraal even met de pont over het IJ. Geniet ook van het panoramische uitzicht. In de Kromhouthal zat voorheen de scheepsmotorenfabriek van Stork. in deze industriële hal van ruim 3500 m² komen deze ontwerpen daarom geweldig tot hun recht!

Vondst

Als je van (vintage) design houdt is dit een unieke kans om zoveel bij elkaar te zien. Heerlijk om op je gemak rond te kijken en iets uit te proberen. De verkopers weten vaak veel te vertellen over de herkomst. Net zoals in vintage- en tweedehands winkels is het geweldig om hier rond te struinen, natuurlijk in de hoop iets bijzonders te vinden.
Design Icons in de Kromhouthal
Zaterdag 2 april 2022 van 14 – 18 uur
Zondag 3 april 2022 van 10 – 18 uur

Tickets zijn alleen online verkrijgbaar

(beperkte beschikbaarheid)
Ik heb de data vast genoteerd, wie weet treffen we elkaar!

Pin It on Pinterest

Share This