Deze drie Instagrammers volg ik ook graag

Instagrammers

Inspiratie hebben we allemaal nodig en kun je overal vandaan halen. Uit tijdschriften, boeken, op social media, in winkels of op straat. Die laatste twee mogelijkheden zijn op het moment een beetje beperkt, maar gelukkig gaat alles op social media gewoon door. Van de verschillende mogelijkheden op dit gebied ben ik zelf het meest gecharmeerd van Instagram. Van Pinterest maak ik wel gebruik om mijn foto’s te laten zien, maar zelf verdwaal ik er altijd een beetje door het enorme aanbod. Ik raak het meest geïnspireerd door Instagram, omdat ik er iets beter kan focussen op personen. Een tijd geleden heb ik al een vijftal favoriete Instagram accounts genoemd. Sommigen van hen volg ik nog steeds, maar er komen ook weer nieuwe ‘sterren’ bij.

Sophie Fontanel uit Parijs

Deze drie Instagrammers volg ik ook graag

Zoals Sofie Fontanel uit Parijs. Wat een geluk dat ik haar tegen het lijf liep én dat ze het leuk vond om gefotografeerd te worden. Het was na afloop van een show van Dries van Noten (september 2019) in Parijs. Ik ben superblij met deze foto, ze is genereus en straalt uit: ‘What you see is what you get’. Sofie Fontanel (1962) is modejournaliste, woont in Parijs en heeft o.a. gewerkt als chef mode bij de Franse editie van het tijdschrift Elle. Ik volg haar al lang op Instagram. Ze draagt graag ruime, vaak mannelijke kleding. In een interview in de Engelse Vogue zegt ze hierover: “Ik hou van heel ruime kleding, ik koop ook shirts op vlooienmarkten. Hoe groter, hoe beter, ik kijk nooit naar maten.” Daarnaast heeft ze een voorkeur voor zachte tinten, zoals baby roze en lichtblauw. Dit is een van de contrasten – naast het combineren van kleding van ontwerpers met vondsten van de markt – die voor verrassing zorgen in haar stijl. Alle foto’s maakt ze zelf voor een spiegel met haar Iphone, daardoor komt haar gezicht niet heel vaak in beeld. Ze houdt erg van veel en opvallende sieraden, ook vaak opgeduikeld op markten. Over haar liefde voor sneakers en andere makkelijke schoenen is ze ook duidelijk. In hetzelfde interview in Vogue zegt ze erover:

High heels zijn geweldig, maar goed kunnen lopen is beter.

Trinny Woodall uit Londen

Haar officiële naam is Sarah-Jane Duncanson, maar ze is beter bekend als Trinny Woodall (1964). Een multi talent: TV presentatrice (o.a. What not to wear), expert op het gebied van mode en make-up (Trinny London) en – samen met Susannah Constantine – schreef ze columns voor The Daily Telegraph en verschillende boeken op het gebied van fashion (Trinny & Susannah The Survival Guide). Ik volg haar sinds een tijdje op Instagram  omdat ze leuke filmpjes plaatst over een specifiek onderwerp. Zoals op het filmpje waarin ze laat zien wat een riem toevoegt bij een bepaalde jurk. Of je beter een breder, of juist een smaller exemplaar kunt kiezen. Maar ook op het gebied van make-up geeft ze vaak heel leuke tips. Ook een voordeel: de filmpjes duren niet al te lang, anders haak ik af.

Nanny de Bruin uit Amsterdam

Last but not least: Nanny de Bruin (1956) uit Amsterdam. Ik volg Nanny nog niet zo heel lang, maar ik geniet van haar inspirerende foto’s op Instagram. Nanny maakt dagelijks een foto van haar ‘outfit of the day’ en ik kan je verzekeren dat ze er iedere dag een feestje van maakt. Soms heel uitbundig in veel kleuren, maar ze houdt ook van combinaties van zwart en grijs. Die twee tinten combineert ze dan wel weer met een beetje kleur in bijvoorbeeld de ketting of haar schoenen. Wat ook interessant is om te zien zijn de foto’s van outfits waar zij zelf door geïnspireerd is. Dat kan een foto zijn uit een show of uit een mode reportage. Nanny is styliste en dat zie je ook terug, ze plaatst haar eigen foto altijd in een passend kader. Heerlijk en inspirerend om naar te kijken.

Ik wens je veel plezier en hopelijk veel nieuwe inspiratie. Heb jij ook een favoriet op Instagram? Laat het weten, het is leuk om te delen!