Dierenprints

Zo gaat het in de mode, als je iets het een tijdje niet gezien hebt komt het vanzelf weer terug. Dat gebeurde dit seizoen met de dierenprints, de tijger- zebra- slangen- en panter prints. Ze zijn niet te missen in het straatbeeld. Deze prints worden niet alleen voor kleding gebruikt, maar ook voor tassen, schoenen, hoedjes, shawls, riemen, haarbanden, oorbellen, make-up tasjes. Het is al een hele lijst, maar ik vergeet er vast nog een paar. Uiteraard hebben de grote modehuizen zoals Dolce & Gabbana en Max Mara de eerste aanzet gegeven op de catwalk.

      

Je kunt er niet omheen

Deze prints lijken massaler terug dan ooit. Ze worden omarmd door mensen van alle leeftijden, niet alleen door jongeren. Op een dag in Maastricht heb ik alle prints die ik in etalages tegenkwam vastgelegd. Het is een leuke verzameling geworden.

Tijdens de sale kun je vast nog iets scoren met een dierenprint. Sla gerust je slag, het raakt nooit ‘out of fashion’. Dolce & Gabbana beweert zelfs dat er zonder dierenprint geen diva’s bestaan. Dus als dat je doel is kun je er niet omheen om af en toe iets met een (tijger)print te dragen. Het liefst niet een jurk én schoenen én tas, maar maak een keuze. Ook hiervoor geldt: less is more.

 

Geen diva

Ik hou wel van een panterprint, een vestje of zo zou ik wel willen. Maar het staat me niet, op de een of andere manier past het niet bij me. Helaas, een echte diva zal ik dus nooit worden. Ik beperk me tot bijvoorbeeld een paar sokjes of een riempje. Een jas, zoals op de foto hieronder, die ik in Parijs zag zou ik ook wel willen. Een stukje dierenprint gecombineerd met een andere stof, in dit geval een ruit. En jij? Heb jij een voorliefde voor dierenprints en heb je er dit seizoen ook aan meegewerkt om er zo’n succes van te maken? Ik ben heel benieuwd hoe jij het combineert. Deel daarom je mooiste fotootje en ik maak er een nieuwe collage van. Je foto kun je sturen naar:misjabeijers@gmail.com