Dior tentoonstelling nu ook in Londen te zien

Het begon met het 70 jarig jubileum. Ter gelegenheid daarvan was er in 2017 in Parijs in het Musée des Arts Décoratifs een fantastische expositie van het werk van Dior te zien. Met als titel: Christian Dior, Couturier du Rêve. Dit jaar is – tot 14 juli – Londen aan de beurt, in het Victoria & Albert museum met als titel: Christian Dior: Designer of Dream. Overigens is de tentoonstelling opnieuw vormgegeven door het V&A. Gelukkig zijn diegenen die inmiddels tickets hebben weten te bemachtigen, want de website meldt dat alle tickets (voor nu) inmiddels zijn uitverkocht. Maar er worden iedere maand rond de 15e nieuwe tickets uitgegeven. En dagelijks is er vanaf 10 uur kans om bij de kassa een van de weinige tickets die per dag worden verkocht te bemachtigen. Dus – mocht je plannen hebben – hou de website van V&A in de gaten.

Christian Dior was een groot liefhebber van Engeland:

“There is no other country in the world, besides my own, whose way of life I like so much. I love English traditions, English politeness, English architecture. I even love English cooking”.
Dior tentoonstelling nu ook in Londen te zien

©MisjaB

Gemeentemuseum

Mocht je om wat voor reden niet naar Londen kunnen, geen nood. In het najaar van 2020 organiseert het Gemeentemuseum in Den Haag een tentoonstelling over het leven en werk van Christian Dior. Er wordt al een paar jaar aan gewerkt door conservator Madelief Hohé. Dus liefhebbers, zet het vast in je agenda: 10 oktober 2020 t/m 28 februari 2021.

Dior tentoonstelling nu ook in Londen te zien

©MisjaB

Dior tentoonstelling nu ook in Londen te zien

©MisjaB