MisjaB.nl

Van 30% naar 70%

We hebben elkaar leren kennen via Instagram, de dame achter Journey of a stylist, is een zeer kleurrijke Belgische. In Antwerpen ontmoette ik haar onlangs: styliste/visagiste en kleurenconsulente Greet Moens. Haar bedrijf heeft de toepasselijke naam: Word wie je bent. Naast workshops voor groepen en adviezen voor bedrijven geeft zij ook graag persoonlijk advies. Greet: “Als je iets ouder wordt verandert je lichaam en je huidtint. Vrouwen willen juist dan graag een advies. Ik maak een afspraak thuis, zodat we samen met mijn bestaande garderobe nieuwe (kleuren)combinaties kunnen maken. Greet laat ook zien wat bepaalde vormen doen. De meeste vrouwen dragen maar 30% van hun garderobe. Mijn streven is om daar 70% van te maken. Iedereen kan het leren!”

Bij mij thuis

Greet biedt aan om samen naar mijn garderobe te kijken. Ze is bovendien van mening dat ik wel iets meer kleur mag gaan dragen. Greet: “Kleur is heel belangrijk, niet alleen om er goed uit te zien. Donkere kleuren vertellen weinig over iemands persoonlijkheid. Kleuren dragen maakt je mentaal sterker, je communiceert door middel van kleur in je kleding. Veel vrouwen zijn van mening dat alleen donkere kleding afkleedt, maar met kleur kun je ook een slank effect creëren.” Spannend vind ik het wel, maar ook heel leuk om eens met andermans ogen naar m’n eigen garderobe te kijken.

Kleur

Het eerst wat Greet opvalt is m’n nieuwe roze jas. Niet zo gek, de kleur knalt tussen het merendeel blauw, grijs en zwart in mijn kast. Greet: “Dit is een prachtige aanvulling op je garderobe. Je hebt wel erg veel donkere tinten. Deze kleur roze staat je goed, door de juiste kleuren kun je er jonger en frisser uitzien.” Dat wil ik natuurlijk wel. Met deze jas als uitgangspunt bedenkt Greet veel nieuwe combinaties. Zelf zou ik het niet zo snel met knalgeel combineren, maar als ik het zie, samen met m’n kleurrijke ketting, kan het heel goed.

Nieuwe combinaties

Een van de doelen van Greet is om vrouwen te laten zien dat je meer uit je kleding kunt halen dan de 30% die we meestal dragen. Wij nemen er de tijd voor en halen alles (letterlijk) uit de kast om nieuwe combinaties te maken. Greet: “Het is leuk om te ontdekken dat motieven die je op het eerste gezicht niet met elkaar zou combineren, toch heel goed samengaan. Dat het ze elkaar juist versterken, waardoor het ook een spannender look wordt.” Ik ben het helemaal met haar eens, het geblokte rood/witte truitje (dat ik overigens van een vriendin kreeg), past geweldig mooi bij het jasje. Ik kocht dit ooit tweedehands en draag het bijna nooit, omdat ik het iets te chique vindt. Maar op deze manier vind ik het veel leuker en zal ik het vaker dragen.

Eén broek, 4 keer anders

Gelukkig hadden we ook nog tijd om nieuwe combinaties te maken met één broek of rok als uitgangspunt. Deze gestreepte broek kan ik bijvoorbeeld ook heel goed samen met een ander streepje combineren. En ook met het geblokte truitje. En passant gaf Greet tips, onder andere dat je met langere kettingen en/of schoenen met een V in de leest, wat meer lengte kunt creëren. Ik vond de hele sessie een geweldige ervaring, ik heb er zoveel inspiratie door gekregen. Ik kan het iedereen aanraden! Zonder iets nieuws te kopen kun je dus heel veel meer uit je garderobe halen. Volgens mij haal ik nu de 70%.

Doe meer met je garderobe

Ondertussen draag ik de laatste tijd veel meer kleur, ik voel me er lekker bij en krijg veel positieve reacties. Ben je benieuwd? Je kunt mijn stijl volgen op Instagram.