Dutch Sustainable Fashion Week vanaf 24 september

Dutch Sustainable Fashion Week

Tijdens de laatste week van september gaat de Dutch Sustainable Fashion Week van start. Op hun site lees ik: “Op 24 september gaat de Dutch Sustainable Fashion Week van start. Dit jaar zonder spraakmakende shows, maar juist met de focus op transparantie in de winkelstraten. We laten de duurzame stappen zien die modezaken en merken maken. Ook geven zij hun uitdagingen met betrekking tot verduurzaming aan. Binnenkort wordt het volledige programma bekend gemaakt. Stay Tuned!”

Dutch Sustainable Fashion Week vanaf 24 september

Haarlem doet ook mee

Dutch Sustainable Fashion Week

Masterclass Rethink your closet

Duurzaamheid staat – zeker nu – volop in de belangstelling, zoals ik eerder in deze post schreef. Daarom zijn er natuurlijk tijdens deze fashionweek meer initiatieven rondom dit thema. Zoals de masterclass Rethink your closet over mode en duurzaamheid die wordt georganiseerd door het maandblad Elle. Tijdens de masterclass zal Elle’s Editor-in-chief Edine Russel als moderator met inspirerende experts en professionals ingaan op alles wat met duurzaamheid in de mode te maken heeft. Volgens hun website: “De tijd vraagt om een andere, duurzamere kijk op mode, lifestyle en consumeren. We gaan andere keuzes maken, stellen vragen als: heb ik dit écht nodig, doe ik er lang mee, word ik er echt gelukkig van? En hoe consumeer je in hemelsnaam op een manier die de aarde niet schaadt? Welke impact hebben je aankopen nu echt? Hoe leef je duurzaam? Met welke tips kun je – ook als je weinig zin, tijd of mogelijkheden hebt – toch een verschil maken? En hoe verduurzaam je je eigen kledingkast? Kortom, een heleboel vragen waar we dieper op ingaan tijdens de masterclass.”

Deze masterclass wordt gegeven in The Lobby van het Student Hotel, tickets zijn hier te bestellen. Ben je liever niet in fysiek aanwezig of kun je er om een andere reden niet bij zijn? Dan kun je de masterclass online live volgen als webinar. Meld je hiervoor aan en ontvang een link en inlogcode per mail.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This