door: MisjaB

Een Belgische fashionista: Greetje uit Tongeren

Het Belgische Tongeren is een plaats waar ik niet dagelijks kom. De kans om deze dame toevallig tegen te komen was daarom niet zo groot. Gelukkig hebben we elkaar via Instagram leren kennen. Toen ik een tijdje geleden een paar dagen in Maastricht was, hebben we elkaar getroffen.

Een Belgische fashionista: Greetje uit Tongeren

Greetje is een opvallend type, niet alleen door haar kapsel en kleding, maar ook door haar lengte. Greetje: “Toen ik deze naam bij m’n geboorte kreeg hadden m’n ouders natuurlijk geen idee dat ik zo lang zou worden. Toch blijf ik trouw aan m’n naam, ‘Greet’ past nu eenmaal niet zo bij me. Als kind was ik erg onzeker, maar desondanks heb ik wat kleding betreft altijd een uitgesproken smaak gehad. Om iets zelfverzekerder te worden heb ik zelfs nog een cursus gevolgd om mannequin te worden en heb toen af en toe winkelshows gelopen. Uiteindelijk ben ik leerkracht plastische opvoeding geworden. Het is een vak waarmee de artistieke vaardigheden en de creativiteit van leerlingen kan worden ontwikkeld.”

Een Belgische fashionista: Greetje uit Tongeren

“Inmiddels werk ik als maatschappelijk opbouwwerker. Ik help kwetsbare gezinnen, ik signaleer hun problemen en geef die door aan beleidsmedewerkers, zodat daar oplossingen voor gevonden kunnen worden.  Ik betrek de ouders bij de school en de opleiding van hun kinderen. Alles om ervoor te zorgen dat deze gezinnen betere kansen krijgen. Ik heb gemerkt dat de mensen waar ik voor werk helemaal  geen oordeel hebben over m’n uiterlijk.”

Een Belgische fashionista: Greetje uit Tongeren

“Ik heb altijd, ook als kind, commentaar gekregen over de manier waarop ik me kleed. Dat heeft me er nooit van weerhouden om toch m’n eigen keuzes te blijven maken. Nu nog steeds. Ik ben trouw aan de spullen die ik koop, ik bewaar alles en maak er van tijd tot tijd weer nieuwe combinaties mee. Ik heb een tijd juwelen verzameld, maar helaas zijn die gestolen. Vanaf die tijd koop en draag ik alleen nog namaak. Vandaag draag ik een broek en blouse van m’n favoriete Italiaanse merk TwinSet. De schoenen zijn van Sacha.”

Social Media

“Naast m’n baan vind ik het heerlijk om met kleding bezig te zijn, ook op social media. Ik heb een Instagram account en een tijdje geleden ben ik ook begonnen met een persoonlijk blog: Een beetje Greetje. Hierop schrijf ik niet alleen over fashion, maar ook over bijvoorbeeld m’n laatste trip naar Italië met m’n zoon. En natuurlijk over de aankopen die ik daar deed. Het leuke van shoppen vind ik de uitdaging om kwailiteit te kopen voor weinig geld. Daarom kom ik ook graag in een outlet, bijvoorbeeld die in Maasmechelen Village.

Stijl

Naast complimenten voor mijn opvallende kledingstijl krijg ik ook vaak minder leuke opmerkingen. Dat is niet altijd gemakkelijk, toch wil ik mijn stijl niet veranderen. Ik heb gemerkt dat de mensen in achterstandswijken waar ik voor werk er geen moeite mee hebben. Juist deze kwetsbare mensen kijken echt naar je als persoon, niet naar je uiterlijk.”

Pin It on Pinterest

Share This