door: MisjaB

Een bijzondere winkel: magasin Horaz in Den Haag

 

Laatste nieuws: 10 februari 2020

Helaas was eigenaar Horas in 2019 door ziekte genoodzaakt zijn winkel te sluiten. Maar nu is er goed nieuws: vanaf 29 februari februari 2020 keert magasin Horaz terug in de Molenstraat.

De winkel zal een stuk kleiner zijn en komt op het adres Molenstraat 25. Vanaf 29 februari februari kunnen we weer terecht bij het miniwarenhuis voor herenkleding, accessoires, kookboeken, boeken, ansichtkaarten en olijfolie.

 

Bijzondere winkel: magasin Horaz*

Het komt steeds vaker voor dat ik getipt wordt over een bijzonder adres. Daar ben ik heel blij mee, want zo kom je nog eens ergens! Zoals in deze winkel in Den Haag: magasin Horaz. Op het bankje zit eigenaar Horas, die een jaar geleden de stoute schoenen aantrok om in dit pand z’n ‘magasin’ te openen. Voorheen woonde en werkte er een vioolbouwer. Het 100 jaar oude Rijksmonument is inmiddels opgeknapt, gelukkig met behoud van alle bijzondere details.

Mini warenhuis

Horas heeft jarenlang in de horeca gewerkt, hij heeft o.a. een eetcafé gehad en een ontbijt/lunchroom. Na zijn sabbatical van een jaar, waarin hij veel gereisd heeft, was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Horas: “Toen ik dit pand voor het eerst van binnen zag, met de verschillende ‘kamers’, ontstond het idee van een mini warenhuis. Een winkel waar je voor allerlei dingen terecht kunt. In ieder geval zijn het allemaal spullen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik verkoop kleding, o.a. van Commes des Garçons, glaswerk, serviesgoed, kussens van Hackedby, olijfolie uit de Provence en biologische pindakaas uit Amsterdam (allebei geproduceerd door vrienden). Kook- en fotoboeken, sieraden en boeken met de bijzondere behang collectie van NLXL. Ik werk ook als interieurstylist en geef (kleur)advies aan bedrijven en particulieren.”

Een bijzondere winkel: magasin Horaz in Den Haag

Concert

“Toen de winkel nog niet zo lang open was kwamen er twee vrouwen die hier hun eerste viool c.q. cello kochten: Hoei Lien The (viool) en Marjolein Nieuwenkamp (cello). Vanaf die tijd organiseer ik samen met hen elke maand een zondagochtend concert. Klassieke muziek van Mozart tot Stravinsky, elke maand een andere repertoire, passend bij het seizoen. Met na afloop gelegenheid voor koffie/thee en taart in de Roode Kamer. (Heb je belangstelling: graag even reserveren, er is ruimte voor ongeveer 20 personen)”.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Expositie

In dit mini warenhuis kom je, onderweg van de ene kamer naar de andere, allerlei moois tegen, alles met gevoel voor smaak geëtaleerd. Een van de kamers is ingericht als galerie, waarvoor iedere maand een kunstenaar wordt uitgenodigd om haar/zijn werk te exposeren. Daarnaast zit de Roode Kamer, waar je kunt genieten van koffie/thee met eventueel een stukje taart. Dat kan ook in de kleine patio, je zit er midden in de stad, maar zonder rumoer.

Een bijzondere winkel: magasin Horaz in Den Haag

Horas draagt een T-shirt en broek van Commes des Garçons, de espadrilles zijn van het Franse merk 1789 Cala.

Magasin Horaz zit in de Molenstraat 25, Den Haag.

* Horaz betekent in het Sumatraans: Welkom

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief met de beste artikelen.

 

Pin It on Pinterest

Share This