Magasin Horaz is in 2023 verhuisd naar: Anna Pauwlonaplein 11 in Den Haag. ander pand, maar zelfde aanbod en iedereen is altijd welkom!!

Bijzondere winkel: magasin Horaz*

Het komt steeds vaker voor dat ik getipt wordt over een bijzonder adres. Daar ben ik heel blij mee, want zo kom je nog eens ergens! Zoals in deze winkel in Den Haag: magasin Horaz. Op het bankje zit eigenaar Horas, die een jaar geleden de stoute schoenen aantrok om in dit pand z’n ‘magasin’ te openen. Voorheen woonde en werkte er een vioolbouwer. Het 100 jaar oude Rijksmonument is inmiddels opgeknapt, gelukkig met behoud van alle bijzondere details.

Mini warenhuis

Horas heeft jarenlang in de horeca gewerkt, hij heeft o.a. een eetcafé gehad en een ontbijt/lunchroom. Na zijn sabbatical van een jaar, waarin hij veel gereisd heeft, was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Horas: “Toen ik dit pand voor het eerst van binnen zag, met de verschillende ‘kamers’, ontstond het idee van een mini warenhuis. Een winkel waar je voor allerlei dingen terecht kunt. In ieder geval zijn het allemaal spullen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik verkoop kleding, o.a. van Commes des Garçons, glaswerk, serviesgoed, kussens van Hackedby, olijfolie uit de Provence en biologische pindakaas uit Amsterdam (allebei geproduceerd door vrienden). Kook- en fotoboeken, sieraden en boeken met de bijzondere behang collectie van NLXL. Ik werk ook als interieurstylist en geef (kleur)advies aan bedrijven en particulieren.”

Een bijzondere winkel: magasin Horaz in Den Haag

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Expositie

In dit mini warenhuis kom je allerlei moois tegen, alles met gevoel voor smaak geëtaleerd. Iedere maand wordt een kunstenaar uitgenodigd om haar/zijn werk te exposeren. Je kunt er ook genieten van koffie/thee.

 

Dit is Horas voor zijn vorige pand in de Molenstraat. Hij draagt een T-shirt en broek van Commes des Garçons, de espadrilles zijn van het Franse merk 1789 Cala.

Een bijzondere winkel: magasin Horaz in Den Haag

De winkel is dus inmiddels verhuisd naar het Anna Pauwlonaplein in Den Haag. Een heel gezellig plein met rondom horeca en natuurlijk terrassen. De sfeer in het ‘magasin’ is hetzelfde, net zoals het diverse en originele aanbod. Hier kun je altijd iets vinden om cadeau te geven aan iemand anders óf aan jezelf.

Bij mijn laatste bezoek (8-10-23) aan Horas kocht ik deze kleurrijke shawl van Diederik Verbakel, een echt kunstwerk. En past in ieder geval geweldig bij deze roze jas.

* Horaz betekent in het Sumatraans: Welkom