Een boek vol make-up tips van Carmen Zomers: Ageless

Simpele make-up tips

Carmen Zomers is al meer dan 25 jaar hair & make-up artist. Ze werkt voor verschillende beautymerken, mode merken, celebrities, tv en voor magazines. Na het succes van haar eerste boek ‘Boho beauty’ kreeg ze steeds meer aanvragen voor een boek met specifieke tips voor 50 plussers. Het resultaat is er nu: Ageless. Carmen: “Het is een boek voor vrouwen van mijn leeftijd. Met snelle, handige tips met veel effect. Ook omdat ik zelf niet hou van echt ingewikkelde, tijdrovende beauty rituelen. Ik denk dat met mijn simpele tips & tricks iedere vrouw zich mooi kan voelen.”

Foundation

Is het nou wel of niet verstandig om foundation te gebruiken als je ouder wordt. Ik zelf meng altijd een beetje dag crème met foundation. Carmen vertelt dat zij voor zichzelf verschillende kleuren foundation mengt om de juiste toon te krijgen. Carmen: “Nu ik ouder word merk ik dat het vaak verzorgder staat om wel foundation te dragen. Een vleugje roze blush op de appeltjes van je wangen maakt je gezicht voller en dus wat jeugdiger. Een liftend effect krijg je al als je vervolgens vloeibare glans (shimmer) op de bovenkant van je jukbeenderen aanbrengt. Het geeft je gezicht meteen een frisse gloed.” De blusher gebruik ik inderdaad ook altijd, met de glans ga ik eens experimenteren.

Ogen

Dat je met make-up veel kunt camoufleren weten we natuurlijk al lang. Toch is het leuk om zo af en toe weer eens een tip te lezen die je nog niet kent of gewoon omdat je die tot nu toe nog niet nodig had. Zoals oogleden die een beetje gaan hangen. Dat gebeurt bij mij in ieder geval wel de laatste tijd. Carmen: “Je kunt ogen een beetje liften door een denkbeeldige lijn te trekken van neusvleugel tot de buitenste ooghoek. Zorg ervoor dat je oogschaduw niet buiten deze lijn komt. Dat geldt ook voor de wenkbrauw, anders trek je je ogen optisch naar beneden. Probeer ook eens een speciale oogmake-up primer. Die zorgt ervoor dat oogschaduw op zijn plek blijft zitten en niet in de lijntjes gaat zitten.” Ik ga ermee aan de slag!

Ageless

Er staan inderdaad veel simpele en makkelijk toe te passen tips & tricks in Ageless. Met daarnaast een aantal foto’s en interviews met 50+ vrouwen. Tot mijn verrassing ook een interview en verschillende foto’s van Anne Bosch. Anne werd voor de foto;s in het boek door Carmen opgemaakt in de Classy Look. Anne: “Juist op deze leeftijd kun je zo extra genieten van het leven, want alles mag en niets moet, zolang je maar gezond blijft. ‘Go with the flow’ want age is just a number en mijn number is 77.”

Kortom: Ageless is een mooie aanvulling voor mijn kleding-mode-sieraden-fotografie bibliotheek.

 

Ageless is in eigen beheer uitgegeven door Carmen.
ISBN 9789492723390 Prijs € 24,95
Te bestellen via: Beauty by Carmen

 

 

Pin It on Pinterest

Share This