Er is een gezegde dat één foto meer zegt dan duizend woorden. Maar sommige foto’s krijgen juist een extra dimensie als je het verhaal kent dat erbij hoort. Zoals het verhaal achter deze jeugdfoto, die Marianne van Slooten (1950) mij liet zien. Het was de tweede keer dat ik haar ontmoette, ik had haar al eens voor Zin magazine gefotografeerd. Marianne: “Op deze foto was ik 5. Het huwelijk van mijn ouders was slecht, ze zijn uiteindelijk gescheiden toen ik 15 was. Aanvankelijk was het contact dat mijn broer, zus en ik met zijn nieuwe vriendin hadden wel goed, wij vertrouwden haar. Dat veranderde toen wij wilden helpen bij de verzorging tijdens mijn vaders ziekbed. Na zijn dood bleek waarom; hij had ons onterfd. We voelden ons verraden. Een foto van onszelf is het enige dat mijn broer, mijn zus en ik hebben gekregen. Van al zijn andere spullen en foto’s hebben we nooit meer iets teruggezien. Deze foto is me daarom erg dierbaar en hangt op een prominente plek in huis. Als een soort eerbetoon aan een vader, die er nooit als een echte vader voor ons was.”

Een foto met een verhaal

Andere tijden

“Al met al was het geen gemakkelijk jeugd, maar gelukkig ben ik positief ingesteld. Mijn man heb ik al jong leren kennen, dus wij hebben al veel lief en leed gedeeld. Wij wonen in het centrum van Den Bosch. Onze zoon en dochter hebben hier vlakbij hun winkel (Vintage room). Op die manier kan ik af en toe ook nog even bijspringen als dat nodig is. Wij zijn een hechte familie, ik ben trots op m’n gezin.”

Een foto met een verhaal

Stijl

“Van winkelen hou ik niet en geef ook niet veel geld uit aan kleding. Ik vind het een kunst om er met weinig geld toch goed uit te zien. Een haarband hoort inmiddels bij mij, of ik m’n haar nou los draag of in staartjes, die draag ik elke dag. Elke vijf jaar koop ik een nieuwe bril en meteen een zonnebril. Die is altijd van Chanel, omdat ik die monturen het mooist vind. Ik koop het meest tweedehands en vintage en af en toe iets nieuws. Het belangrijkste is dat het me meteen moet aanspreken. Daardoor vergis ik me ook niet zo vaak. Ik hou van rechte lijnen, een eenvoudige stijl. Deze jas heb ik jaren geleden gekocht. Ik zag ‘m in een etalage bij Bennetton en wist meteen dat ik ‘m wilde hebben.”

Een foto met een verhaal

“Deze laarzen heb ik al zeker 8 jaar. Mijn man is zo lief om ze af en toe even goed te poetsen, daarna zijn ze weer als nieuw!”

Een foto met een verhaal

“Ik ben wel dol op sieraden. De (strik)ring is een ontwerp van Sévigné. Het is een Duits merk, ooit gekocht in München. Het horloge is van Chanel en de ring is een Capri Onyx black, afgezet met diamantjes, gekocht bij Schaap & Citroen.”

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]