Het heeft natuurlijk alles te maken met die heerlijke zonnige dagen van de afgelopen weken. En wie weet hoeveel mooie dagen met veel zon er nog in het verschiet liggen voor deze zomer. De meeste opticiens zijn vanaf 11 mei 2020 weer geopend, in ieder geval kun je er (veilig) op afspraak terecht. Ineens kreeg ik daarom zó’n zin om eens te kijken naar een nieuwe zonnebril. Een paar jaar geleden (2015) heb ik – ter inspiratie – al een serie foto’s geplaatst van zonnebrillen. Het blijken tijdloze modellen, die nu ook zeker niet misstaan.

Duurzaamheid – ook in zonnebrillen

En toch zijn er wel degelijk trends in zonnebrillen-land te bespeuren. Om daar achter te komen bel ik met vakvrouw Sharon Couwenhoven van Mooie Ogen in Schagen. Mijn eerste vraag aan haar is of er veel nieuws is op dit gebied. Sharon: “Jazeker, tot een paar jaar geleden waren er een paar merken dominant, zoals bijvoorbeeld de alom bekende brillen van Ray-Ban. In het kader van duurzaamheid kiezen mensen nu toch iets bewuster en willen vooral iets moois dat ook nog eens langere tijd meegaat. Het merk Impressio speelt daar goed op in. Zij hebben een serie monturen gemaakt van restafval geprint in 3D techniek. Het zijn niet alleen technisch perfect gemaakte monturen, de ontwerpen zijn gemaakt door verschillende kunstenaars.”

Trends

Er zijn nog meer trends. Sharon: “Voor deze zomer zie je opvallend veel gekleurde monturen. En ook voor wat betreft de glazen zijn er veel mogelijkheden. Meekleurende glazen bijvoorbeeld, die zijn een stuk verbeterd ten opzichte van een paar jaar geleden. Maar je kunt ook kiezen voor een felle kleur, zoals paars. Wat opvalt is dat de monturen over het algemeen groot zijn.” Ik ben benieuwd of elk montuur geschikt is om als zonnebril te gebruiken. Sharon: “Zonnebrillen zijn over het algemeen groot. Daarmee stralen ze ook een bepaalde stijl en klasse uit. Een groot montuur met heldere glazen kan soms niet geschikt zijn als gewone bril omdat de pupillen niet in het midden zitten. Maar door de donkere glazen valt dat niet op, dus zo’n montuur kan dan wel als zonnebril gebruikt worden.”

Het geeft je power

Sharon: “Met een goeie zonnebril op heb je verder niet zoveel meer nodig om kracht uit te stralen. Je verbergt eventuele oneffenheden en hoeft zelfs geen make-up te gebruiken voor je de deur uitgaat. Een lipstick opdoen en je haar verzorgen is voldoende. Let maar eens op als je op straat een dame ziet met een goeie zonnebril op, dan loopt er iemand! Wees daarom niet te bang bij je keuze, je zult zien, het geeft je power!”

Inspiratie

Mocht je ook graag een nieuwe zonnebril willen: laat je ook inspireren door deze vrouwen, het lijkt erop dat zij de tip van Sharon – ‘Wees niet te bang bij je keuze’ – al ter harte hebben genomen. De meeste opticiens zijn nu in verband met Corona nog gesloten. Maar dat zal niet zo lang meer duren. Mooie Ogen in Schagen opent waarschijnlijk half mei, kijk voor actuele informatie op hun FB pagina. Ook Blick Brillen  is inmiddels weer geopend op afspraak, net zoals Eyeclusive, beiden in Rotterdam.

Een goeie zonnebril straal kracht

Zonnebril

Zonnebril

zonnebril Mooie ogen met opvallende monturen

Mooie ogen met opvallende monturen

 

Pin It on Pinterest

Share This