Ell Essers uit Maastricht heb ik eerder gefotografeerd met zwart haar. Nu opnieuw met een totaal ander kapsel >>

foto

“Ik ben hongerig naar nieuwe uitdagingen en heb iedere zeven jaar een drang om te veranderen en te verkassen”.

Ell

Ell heeft jarenlang samen met haar man een kapsalon gerund. “Ik wilde als kind al graag naar de Kunstacademie, maar werd daarin van huis uit niet in gestimuleerd. Rond m’n vijftigste heb ik alsnog die kunstopleiding gevolgd. Ik werk nu als beeldhouwer en daarnaast help ik mijn zoon nog twee dagen per week in de kapsalon.” Ell’s werk is te zien via www.essershairart.nl

Ell portret

“Ik ben hongerig naar nieuwe uitdagingen en heb iedere zeven jaar een drang om te veranderen en te verkassen”.

portret-400x517MG_4870

“Dit model bril heb ik al meer dan twintig jaar. Het is een handgemaakt model van Wissing Germany. Hij bevalt zo goed dat ik er een mal van heb laten maken, als het zover is wordt er zo een nieuw montuur van gemaakt”.

mbIMG_1725

 

 

Ell Essers (1955): “‘Als kind logeerde ik bij een tante. Er woonde in dat gehucht een, volgens haar, zonderlinge man. Ik werd voor hem gewaarschuwd en mocht absoluut niet met hem meegaan.Toen ik hem tegenkwam, vond ik hem juist heel interessant en ging samen met m’n nichtjes toch mee naar zijn huis. Hij bleek niet alleen aardig, maar kon ook prachtige verhalen vertellen. Verhalen die diepe indruk op mij maakten. Mensen krijgen snel een stempel opgedrukt. Ik ben blij dat ik toen de kans heb gekregen om zelf te ontdekken wat iemand voor je betekent.”