Emilie Bouwman, een rolmodel

heeft niet alleen jaren als model gewerkt, ze is in veel meer opzichten een (rol)model.

rolmodelEmilie-Bouwman---MisjaB.nlIMG_0926

Carrière, niet alleen als model

Emilie heeft de couture opleiding aan de Vogue Studio in Amsterdam met succes (cum laude) afgerond en daarnaast kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Université de Montpellier.
Emilie: “Ik heb altijd interesse voor mode gehad. Na mijn opleiding heb ik eerst een eigen mode atelier en bijbehorende winkel gehad. Daarna ben ik ook als model gaan werken voor reclame en tv spotjes. Voor het Nederlandse Zuivelbureau ben ik ruim 20 jaar in het buitenland ‘Frau Antje’ geweest. Dat is wel mijn langstdurende opdracht geweest.”
Al met al een geweldige carrière en niet alleen als model.Tussendoor speelde jaren achtereen hockey in het Nederlands op internationaal niveau. Niet zo verwonderlijk daarom dat ze werd onderscheiden voor haar inzet op sportgebied, modellen werk en fashion shows, op nationaal en internationaal niveau. In 2013 kreeg Emilie een lintje, vanaf die tijd is zij: Ridder in de orde van Oranje Nassau.
(rol)model Emilie-Bouwman---MisjaB.nlIMG_0890

Fashion shows

Inmiddels runt Emilie al jaren met veel succes haar eigen PR bureau: Favourite PR Events & Models. Ik heb onlangs Emilie aan het werk gezien bij de couture show van ontwerpen van Max Heijmans in de Joodse Kerk in Amsterdam. Een geweldige, goed lopende show, met prachtige ontwerpen, de meeste door particulieren voor de gelegenheid uitgeleend. Daardoor was het een hele organisatie, niet alleen vooraf om alle stukken te verzamelen, maar ook tijdens de show zorgt Emilie ervoor dat alles op rolletjes loopt. Glenn Gulzar was ook tijdens deze show verantwoordelijk voor de kapsels van de modellen. Hij werkt al sinds 1986 mee aan alle couture shows die door Favourite PR worden georganiseerd.
Emilie: “Wij organiseren fashion shows en -events. Daarnaast is het scouten van modellen een belangrijk onderdeel van het werk van ons bureau.”

Dolce and Gabbana

(rol)modelEmilie-Bouwman---MisjaB.nlIMG_0875
“Ik hou erg van Dolce and Gabbana couture. Vooral om hun shows, de styling daarvan is altijd zo’n feest om naar te kijken. Maar m’n favoriete ontwerper is Jean Paul Gaultier. Ik maak graag zelf combi’s van verschillende ontwerpers. Vandaag draag ik een mouwloos hes en een broek van het Italiaanse label YPNO, de blouse is van het Belgische Essentiel.  Mijn oorbellen heb ik bij een antiquair gekocht, het zijn parels met een strikje. Ik heb een zwak voor parels. De tas is van Hermès.”
(rol)modelEmilie-Bouwman---MisjaB.nlIMG_0914
Schoenen: Hogan
(rol)model Emilie-Bouwman---MisjaB.nlIMG_0918
“De hoed van is The Kooples, de armband heb ik in Thailand gekocht, de bril is van Pollini. Ik heb ‘m al jaren, ik kan er geen afstand van doen.”

 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.[mc4wp_form id=”19136″]