Eerste klas Tweedehands in Nijmegen: Second Hand Rose

Eerste klas Tweedehands

Het ligt voor mij een beetje uit de route, dus ik kom niet zo vaak in Nijmegen en ken de stad ook niet goed. Toen ik er pas geleden in de buurt een afspraak had, was ik blij met de tip die ik eens van iemand kreeg: Second Hand Rose.

De winkel bestaat al langer, maar sinds een jaar of acht zwaait Wacky Jans er de scepter. En met succes. Bij binnenkomst zie ik een sfeervolle, goed geordende winkel. Het is niet heel groot, maar alles is overzichtelijk en smaakvol geëtaleerd. Wacky: “Het was altijd een droom van me om een eigen winkel te beginnen. Dus toen ik deze kans kreeg….

Ik ben een liefhebber van tweedehands, altijd al geweest. Vroeger was het Waterlooplein in Amsterdam voor mij dé plek om bijzondere schatten te zoeken. De combinatie van mijn liefde voor tweedehands én het contact met klanten maakt het voor mij zo bijzonder.”

 

Tassen, schoenen en meer

Op een van deze foto’s showt Wacky een tas van Alexander Wang. Een geweldige tas, met heel veel studs aan de onderkant, dus alleen geschikt voor sterke vrouwen. Het kleintje van G Star RAW is weer het andere uiterste. Wacky verkoopt ook sieraden. Niet alleen tweedehands, maar ook nieuwe, (hand)gemaakt door Kikie Jewels.

Merken

Bij Second Hand Rose kun je veel verschillende merken aantreffen: van Rundholz, Diane von Fürstenberg, Isabel Marant, Burberry, Dries van Noten tot Humanoid en Oska. Ook van Nathan heeft Wacky al verschillende stuks verkocht. Ze herinnert zich een prachtig cognac kleurig leren jasje van zijn hand, een topstuk!

Eerste klas Tweedehands in Nijmegen: Second Hand Rose

Bij het weggaan valt m’n oog op deze leuke baret, die mag mee naar Haarlem! Ik ben blij dat ik Second Hand Rose nu met eigen ogen heb gezien. Het is zo’n winkel waar ik iedere week wel even zou willen rondneuzen!

Second Hand Rose
Wintersoord 24
6511 RR Nijmegen