Eindelijk een tas naar m’n zin….

Eindelijk heb ik een tas naar m'n zin gevonden...

Al jaren denk ik af en toe “Ik moet eens een leuke tas kopen”. Natuurlijk denk ik dat altijd op een moment dat ik de deur uit moet en geen geschikt exemplaar kan vinden. Ik heb er natuurlijk wel een paar, maar natuurlijk nét niet leuk genoeg voor dat moment. Herkenbaar? Sinds ik Roos van Put sprak voor mijn boek Oog voor Stijl stond een leuke tas helemaal bovenaan op m’n verlanglijstje. Roos ontwerpt tassen en heeft haar eigen school, waar je tassen kunt leren maken.

Tas als accessoire

Roos van Put: “Wat tassen betreft zijn er twee soorten vrouwen: het ene type gebruikt een tas alleen maar om iets in te stoppen, omdat het handig is. Het andere type ziet het als een accessoire. Net zoals een armband, oorbellen of een horloge dat zijn. Deze vrouwen combineren vaak een kleine enveloptas met een elegantere grote tas. Ze lijken een beetje op Françaises, die rustig een stokbrood in hun Chanel-tas meenemen. Zij gebruiken hun tas als accessoire én om iets in te stoppen. Tegelijkertijd zorgen ze er wel voor dat de tas bij hun outfit past. Natuurlijk, een tas moet ook handig zijn, maar vooral ook een mooi en leuk accessoire. Dat kan prima samengaan.”

Tassen in Parijs

Natuurlijk heb ik m’n ogen, ook tijdens de Fashion Week in Parijs (september 2019), goed de kost gegeven. En zeker ook gelet op alle tassen die ik voorbij zag komen. Maar ‘mijn’ tas zag ik er nog steeds niet bij. Het was dus nog niet zo makkelijk. Ik wilde graag een kleurtje, want zwart/beige/donkerrood heb ik al. Het moest echt een ‘statement’ tas worden. Eentje die een (saaie) outfit een boost kan geven.

 

Tas uit Antwerpen

Totdat ik een paar weken geleden in Antwerpen was om foto’s te maken voor Zin magazine. Toen ik bij een van m’n favoriete tweedehands adressen binnenstapte – Rosier41 – zag ik ‘m staan. Hoog op een schap achter de toonbank stond dit appeltjes groene exemplaar. Een lakleren model van Marni, de tas is van binnen ook heel mooi afgewerkt. Met verstelbare hengsels, dus zowel om de schouders als aan de hand te dragen. Het is een pre-owned exemplaar, in het kader van duurzaamheid ook niet verkeerd. De tas ziet er nog fantastisch uit, zonder enige beschadiging. Ik wist het meteen: dit is ‘m. Met deze tas kan ik iedere saaie of een beetje kleurloze outfit een oppepper geven. Missie geslaagd!

Eindelijk heb ik een tas naar m'n zin gevonden...

De lak sandaaltjes met plateauzolen die ik op de eerste foto aanheb heb ik gekocht bij Jutka & Riska. Ik kan er vast geen uren op lopen, maar dat hoeft ook niet met elke schoen. De Prada broek heb ik al eerder gekocht bij 2ndTime boutique. Ook tweedehands dus, het was aanvankelijk een driekwart model, maar sinds ik de zoom eruit heb gehaald draag ik ‘m met meer plezier.