Ontwerper

Meesterlijk, een jaarlijks evenement waar ontwerpers, producenten, ambachtslieden en designwinkels de gelegenheid krijgen om hun producten te presenteren en te verkopen. Daar ontmoet ik Ellen, ontwerpster en producent van shawls, onder het merk Charismah. De shawls zijn gemaakt van zijde en vertellen elk een eigen verhaal. De afmeting is royaal (110×200), ze zijn daardoor multifunctioneel en zelfs als omslagjurk te dragen. Er is veel belangstelling voor haar stand, dus er is niet zoveel tijd om foto’s te maken. We maken een afspraak voor de week erna. Ellen komt samen met haar dochter Celeste, de kans om hen beiden te fotograferen laat ik uiteraard niet voorbij gaan (de foto’s van moeder en dochter zie je hier).

Ellen Haeser ontwerper en trendwatcher | MisjaB.nl

Opleiding

Ellen heeft de opleiding Mode vormgeving aan de Willem de Koning Academie in Rotterdam afgerond. Daarna heeft ze in binnen- en buitenland gewerkt voor o.a. Oilily, McGregor, Max Mara Group, Liu-Jo, Desigual en voor Beach Life badkleding.

Inspireren

Ellen: “Ik ben een aanpakker. Ik hoor vaak dat mensen door mijn werk (een presentatie van ideeën, beelden en producten) geïnspireerd worden, energie krijgen en ‘de spirit’. Een mooier compliment kan ik niet krijgen.

 

Ellen Haeser ontwerper en trendwatcher | MisjaB.nl

Nieuwe plannen

Het fijne van ouder worden is dat het duidelijker wordt wat bij je past en wat je wilt vertellen. Ik wil me nu focussen op die dingen waar ik echt uniek in ben. Naast het produceren van deze shawls ben ik bezig met het ontwikkelen van nieuwe plannen. Het begint bij het zien en dat kan ik. Kennelijk heb ik dat altijd gehad. Onlangs hoorde ik van oud klasgenoten: ‘Als we jou zagen wisten we wat over twee jaar mode zou zijn’.

Elke shawl een eigen verhaal

Ellen Haeser ontwerper en trendwatcher | MisjaB.nl

De shawls van Charisma vertellen elk een eigen verhaal. Het verhaal op deze shawl gaat uit van een schilderij van Rembrandt. Het truitje is van Monki. De rode ketting is heel oud en is van Skooter. Rok: Zara Het (nep)bont kraagje heb ik van een jas gehaald. De lange ketting is van stof en komt uit India. Laarsjes: Dungelmann, panty: Oroblu, bril: Fendi via Eyewish”.

Meer foto’s die ik heb gemaakt tijdens Meesterlijk 2015 op de Westergasfabriek in Amsterdam zie je hier