Els uit Rotterdam houdt van klassiek met een twist

 

Klassiek met een twist

Els (1951): “Ik heb eigenlijk geen eigen stijl. Klassiek met een twist komt nog het dichtst in de buurt van een omschrijving. Ik hou van een spijkerbroek, maar draag ook graag een cocktailjurkje. ”

Els uit Rotterdam houdt van klassiek met een twist

Nieuwe start

Els is na haar scheiding verhuisd van Den Haag naar Rotterdam. Els: “Voordat ik een nieuwe plek had om te wonen ben ik drie maanden met mijn rolkoffertje van de ene vriendin naar de andere gegaan. Ik werd trouwens wel overal in de watten gelegd. Inmiddels heb ik mijn eigen flat die ik zelf helemaal heb opgeknapt. Ik heb hier m’n draai gevonden. Toen ik hier kwam wonen kende ik maar één persoon. Inmiddels heb ik een ruime club mensen om me heen. Ik had nooit gedacht dat ik het zó fijn zou vinden om alleen te wonen. M’n kinderen trouwens ook niet.”

Els uit Rotterdam houdt van klassiek met een twist

Bezige bij

Els is een echte bezige bij. Naast haar werk bij opticien Blick Brillen werkt ze ook parttime bij Vintage & Labels. Ze geeft samen met een vriendin in de avonduren naailessen aan een groep vrouwen. Zelf maakt ze ook graag kleding. Als ik haar thuis opzoek zie ik dat er hard gewerkt wordt aan een jurk en een rok. Els: “Ik heb altijd interesse gehad in kleding en mode. Mooie kleding is niet te betalen, dus ik koop ook graag tweedehands. Het is heel verleidelijk nu ik regelmatig bij Vintage & Labels werk. Deze rok, blouse en colbert heb ik daar ook gekocht. De kleuren die ik de laatste tijd draag zijn veranderd sinds ik mijn haar niet meer verf. Ik draag nu veel meer blauwtinten.”

Sieraden

“Ik heb verscheidene brillen waar ik uit kan kiezen en natuurlijk ook zonnebrillen. Verder ben ik dol op opvallende kettingen, armbanden en ringen. Wat dat betreft kan ik ook mee als Kerstboom. Een van mijn vriendinnen, Pien Scholten-van Gaalen, maakt zelf sieraden, de onderste op de standaard is haar ontwerp. De bril die ik vandaag draag is van Andy Wolff.

Els uit Rotterdam houdt van klassiek met een twist

Pin It on Pinterest

Share This