Mannin-in-bijzondere-pakken-_-MisjaB.nlIMG_4793

Mannen in pak zijn er genoeg. Tenminste in grijze, blauwe of krijtstreep pakken. Kan ook mooi zijn en passend voor een gelegenheid. Maar ik bedoel mannen in bijzondere pakken. En die het weten te dragen. Daar kom ik er eerlijk gezegd niet zoveel van tegen. Gelukkig zijn er uitzonderingen.

Vanuit Florence in Amsterdam

Mannin in bijzondere pakken | MisjaB.nl

Dit is Patrick de Muynck, ik trof hem bij de Amsterdam Fashion Week. Patrick komt uit België en woont in Florence. Hij is Head of Design department van Polimoda, een internationaal instituut voor Fashion Design & Marketing. Patrick studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen.

Japanner in Parijs

Koba

Shinichiro Koba komt uit Tokyo en heb ik ontmoet in Parijs. Hij draagt een kostuum met bijpassende schoenen van Itu. Een uitnodiging om samen te lunchen in Tokyo ligt er nog. Voor als ik naar de Fashionweek in Tokyo ga. Je weet maar nooit…

Amsterdam

mannen in bijzondere pakken | MisjaB.nl

Frans Ankoné uit Amsterdam, samen met z’n hond Delphi. Frans is stylist en heeft zowel voor ontwerpers als Fong Leng en de Italiaanse Romeo Gigli als voor verschillende tijdschriften gewerkt, waaronder Avenue. De revers van het colbert zijn bezaaid met delen van het binnenwerk van horloges. Gekocht bij Tommy Page in Amsterdam, een winkel gespecialiseerd in vintage herenkleding. Frans: “Mijn stijl is in de loop der jaren niet echt veranderd. Stijl is voor mij datgene wat je zelf het leukst vindt, je persoonlijke visie.”

Den Haag

 

Mannen-in-bijzondere-pakken-_-MisjaB.nl

Ton of Holland, is kunstenaar en leraar Industrieel Ontwerpen aan de TU in Delft. Ton heeft ook les gegeven aan de Modeacademie in Den Haag, afdeling Textiel en Mode. Het pak dat hij draagt is van een van z’n favoriete ontwerpers: Walter van Beirendonck. Het gilet is van Moschino. De schoenen zijn van Dr. Martens. Ton’s tip: “Als je iets koopt koop, dan vooral iets wat je zelf mooi vindt”.

 

In september ga ik naar de Fashionweek in Milaan. Ik verwacht dat ik daar ook mannen in bijzondere pakken tegenkom.

Dus als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]