Erica: 'Ik vind het nu leuk om op te vallen...'

Zo moeder…

Erica Pach (1951) is imago adviseur en heeft haar eigen bedrijf: Be-your-best. Erica: “Interesse in kleding heb ik altijd gehad, ik heb het van huis uit meegekregen. Mijn moeder zag er altijd heel stijlvol uit, tot op hoge leeftijd. En ze had altijd lipstick op, ook toen ze in het ziekenhuis lag. Mijn zusje besteedt ook veel aandacht aan haar uiterlijk, maar zij heeft een volstrekt andere smaak. Dit zijn foto’s van mijn moeder en mijn vader, die overigens ook van mooie kleding hield. Op de foto waar ik samen met mijn moeder opsta, was zij rond de 80 jaar.”

Erica: "Ik vind het nu leuk om op te vallen...'

Stijl

“Ik hou van klassiek met een twist. Beatrice Ost is voor mij een stijlicoon. Een dame die beroemd is om haar prachtige tulbanden en gewaden. En natuurlijk Joyce Carpati, een van de ladies uit de documentaire Advanced Style. Sinds ik een jaar of tien geleden ben begonnen als imago adviseur kleed ik me iets extravaganter. Ik vind het nu leuk om op te vallen.”

Erica: 'Ik vind het leuk om op te vallen'

Grijs

“Van oorsprong heb ik een vrij donkere haarkleur. Ik heb m’n haar een tijd geverfd, tot een vriendin kanker kreeg. Zij verfde haar haar ook en kreeg het advies om niet meer met chemicaliën te verven maar henna te gebruiken. Ik heb mijn haar toen uit laten groeien en heb daarna een jaar of vijf henna gebruikt. De henna pakte op een gegeven moment niet goed meer, het leek wel roze te worden. Het was bovendien altijd zo’n gedoe om het zelf te doen. En te duur om het te laten doen. Het heeft even geduurd voordat ik eraan gewend was, maar ik ben nu sinds een jaar of 5 grijs en ben er heel blij mee.”

Hoeden, kousen en sieraden

“Accessoires zijn een belangrijk onderdeel van m’n garderobe. Zoals hoeden, ik heb er veel en draag ze vaak. Kousen en panties ben ik ook dol op. Daar kun je een outfit ook fijn mee ‘afmaken’. Sieraden draag ik ook, maar vooral niet teveel en ze moeten ook niet te groot zijn. Het moet passen bij mijn postuur. Ik bewonder Iris Apfel, maar vooral om haar instelling. Ik zou zelf nooit zoveel ‘schmuck’ gebruiken. Ik wil geen kerstboom zijn en het past ook niet bij mij. Deze ‘Betty Boop’ bretels geven een twist én een beetje kleur aan deze combinatie met klassieke kokerrok.”

Schoenen

“Deze schoenen zijn ontworpen door Jan Jansen, mijn favoriete ontwerper. Ik heb veel schoenen van hem. Jammer genoeg wordt het de laatste jaren iets lastiger om hakken te dragen, omdat m’n voeten veranderen. Als ik toch hakken wil dragen, neem ik ze gewoon mee en doe ze aan als ik op m’n bestemming ben.”

Erica:' Ik vind het nu leuk om op te vallen...'

In een eerder interview met Erica deelt ze haar beste tips.

MisjaB.nlI

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This