Eveline-en-Onno-2192

Mode

Onno (vormgever) en Eveline (drogist) zijn niet alleen kunstverzamelaars. Ze zijn ook geïnteresseerd in mode. Vandaar hun bezoek aan de Amsterdam Fashion Week. Ze komen dit keer voor de show van Spijkers&Spijkers, stadgenoten uit Arnhem. Eveline draagt, zoals altijd een creatie van Commes des Garcons. Ik heb haar eerder gefotografeerd voor Zin. Ik heb haar toen thuis geïnterviewd en kreeg een kijkje in haar kledingkast. Gevuld met kleding, schoenen en accessoires, uitsluitend van dit label. Het was indrukwekkend!

Eveline-en-Onno-_-MisjaB.nl-IMG_2196

Favoriet

Eveline (1963): “Ik draag al vijftien jaar uitsluitend ontwerpen van Comme des Garçons. Als ik iets nieuws gekocht heb, laat ik het eerst een week op het hangertje hangen.
Dan ga ik bedenken waarmee ik het ga combineren, het fantaseren is het allerleukst. Ik draag het namelijk nooit precies zoals op de catwalk, het zit ‘m in de mix. Hoe langer ik een kledingstuk heb, hoe meer ik er door geïnspireerd word. Als een kledingstuk gaat slijten, laat ik het repareren. Ik draag alles echt heel lang en doe nooit iets weg.”

 

Eveline-en-Onno-_-MisjaB.nl-IMG_2188

Je blijft kijken naar alle bijzondere details van de ontwerpen van Commes des Garcons.

Dit ben ik

“Als kind was ik altijd aan het fröbelen met een Barbie. Als ik een nieuwe kreeg, ging meteen de schaar in de kleertjes. Ik wilde er een eigen draai aangeven. Zo maakte ik ook van de bontjas van m’n oma m’n eigen model: korter en hoger gesloten, andere knopen. Maar om zelf iets moois te maken, zoals ik dat voor ogen heb, ben ik te slordig. Dus dat heb ik opgegeven. Ik draag kleding niet om op te vallen, maar als zelfexpressie, ‘dit ben ik’. Ik werk ermee in de tuin. maar ook in m’n drogisterij.”

Eveline-en-Onno-_-MisjaB.nl-IMG_2192

Kunst

Naast interesse voor mode verzamelen ze kunst. Onno: “Wij zijn kunstverzamelaars geworden. We zijn (zo’n 28 jaar geleden) begonnen met een abonnement bij de Kunstuitleen. Van het bedrag dat we daarmee spaarden, hebben we ons eerste kunstwerk gekocht: een Arno Arts. Een geschilderd werkje uit een serie van vijftien. Daarna zijn er nog drie uit deze serie bijgekomen.”

 

Wil je op de hoogte wilt blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]