Even in Antwerpen voor een afspraak én voor snelle straatkiekjes

‘Ik mis Antwerpen’

Kunstenares Marie Hofman (1947) tref ik op de Marnixplaats. Marie is een kleurrijke vrouw en dat komt niet alleen door de kleur van haar haar. Ze is zeer creatief, momenteel maakt ze kunst van papier. Hiervoor gebruikt ze allerhande papier, van tijdschriften en ander mooi papier of restmateriaal. Daarmee vouwt ze prachtige vogeltjes en andere dieren.

Even in Antwerpen voor een afspraak én voor snelle straatkiekjes

Even in Antwerpen voor afspraken én voor snelle straatkiekjes

Marie: “Deze sieraden heb ik zelf gemaakt, inclusief het buideltasje dat ik met heel kleine kraaltjes heb versierd. M’n zonnebril is van Zara. Ik heb 30 jaar in Parijs gewoond, daarna een tijd in Antwerpen. Momenteel woon ik in Waregem, maar ik mis Antwerpen. Eigenlijk pas ik beter in Antwerpen.”

Even in Antwerpen voor een afspraak én voor snelle straatkiekjes

“Deze laarsjes heb ik al heel lang. Ze zijn van AF van der Vorst. Om ze een nieuw ‘jaske’ te geven heb ik de hakken rood geverfd. Mijn eigen stijl kan ik niet omschrijven, dat is gewoon de mijne: ‘Je suis moi’.”

Even in Antwerpen voor een afspraak én voor snelle straatkiekjes

Henny Waalwijk en Marie samen op het terras van The Soul. Zij kennen elkaar uit de tijd dat Marie ook nog in Antwerpen woonde.

Even in Antwerpen voor een afspraak én voor snelle straatkiekjes

Henny, modieus en stylish als altijd, draagt roze schoenen van Adiev

Een man met zó’n montuur moet natuurlijk gefotografeerd worden: het blijkt Jan van Rossum, partner van de eigenaresse van The Soul.

Even in Antwerpen voor een afspraak én voor snelle straatkiekjes

Ik had ook nog tijd voor wat snelle straatkiekjes. Dit echtpaar woont in Parijs en was even in Antwerpen op bezoek.

Even in Antwerpen voor een afspraak én voor snelle straatkiekjes

In een stad, en zeker in Antwerpen, vind ik het heerlijk om heel verschillende kleding stijlen te zien.

Hilde & Griet

Even in Antwerpen voor een afspraak én voor snelle straatkiekjes

Hilde Baeten (1964) uit Heerendaals, gespot voor de prachtige schoenenwinkel Cocodrillo. Ze werkt in Antwerpen bij een parfumerie winkel. Hilde houdt van deze stad en wil er graag gaan wonen.

Even in Antwerpen voor een afspraak én voor snelle straatkiekjes

Hilde winkelt in Antwerpen samen met zus Griet (1958) uit Berchem.

Margiela en Hermès

Even in Antwerpen voor een afspraak én voor snelle straatkiekjes

Momenteel is in het MoMu de tentoonstelling Margiela the Hermès years te bewonderen. Het is een geweldig mooie exposite over de jaren dat Margiela voor huize Hermes werkte. Ik mocht er helaas geen foto’s maken. Het kostte me moeite, maar ik heb me er netjes aan gehouden. Ik zag prachtige kleding (ik had het allemaal wel willen hebben) en filmpjes, opvallend genoeg met een paar oudere modellen! De tentoonstelling is te zien tot 27 augustus 2017 en er worden erg veel activiteiten rondom georganiseerd. Alle info hierover vind je op de MoMu website. Dus als je in de gelegenheid bent…

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]