Niet naar de kapper

Het is een van de vervelende bijzaken van het rondwarende Coronavirus: het lijkt erop dat we voorlopig nog niet naar de kapper kunnen. We moeten daarom creatieve oplossingen zoeken. Of je haar is te lang of je wilt de uitgroei een beetje verdoezelen. In beide gevallen is een haarband of shawl een uitkomst. Dat het een charmante oplossing is laten deze vrouwen zien! Naar aanleiding van mijn oproep laten zij graag zien hoe zij het hebben opgelost. Of – in sommige gevallen – vertellen dat ze altijd al fan zijn van een haarband.

Ine van Kempen

Even niet naar de kapper? Dan lossen we het zo op!

Zoals Ine van Kempen, zij draagt altijd heel graag een shawl én ze heeft bovendien een leuke tip om ze overzichtelijk op te bergen. Ine: “Al jaren draag ik dagelijks een sjaal in mijn haren. Niet vanwege een bad hair day of uitgroei maar om verzekerd te zijn van een good hair day!!  Intussen heb ik een verzameling van meer dan 100 sjaaltjes in allerlei kleuren!!

Tip

Zo bewaar ik mijn sjaaltjes. Kleur bij kleur in de laden. Snel de juiste shawl gevonden…..Heb nog een bruin, gele lade en een blauw, groen, rode lade maar deze roze paarse lade is favoriet!!”

Vanuit Italië

Hoe leuk is dat: een van mijn trouwe volgers – Susanne Uhl – woont in Italië (de Marken) en runt daar samen met haar man een vakantie resort met prachtige appartementen: Borgo Belfiore.  Zij kreeg van een vriendin uit Nijmegen een haarband toegestuurd van het merk Cappello.

Susanne: “Als een cadeautje werd hij me toegestuurd en nu past hij ook prachtig in het Italiaanse straatbeeld, als we straks weer mogen flaneren en paraderen. In deze periode van woeste haardossen, is hij ideaal! Heel handig door het ijzerdraad wat er in zit én ook nog eens heel mooi! Deze zal de Italiaanse crisis zeker doorstaan en voor alle bad-hair-days een uitkomst zijn. Of gewoon zomaar: voor de sier!”

Jacqueline van Lent

Toevallig heeft Jacqueline ook een haarband van Cappello. Ik heb Jacqueline ook geïnterviewd voor mijn boek Oog voor Stijl. Haar motto: “Iedere vrouw kan mooi zijn.”

Magda Moes

Als je zelf niet zo handig bent of helemaal geen shawltjes hebt, kun je ook een kant-en-klaar haarband kopen of (online)bestellen. Zoals bij Magda Moes. Zij maakt (en vermaakt) kleding, maar ook haarbanden (AtelierM3). Het zijn de haarbanden die je op de de foto links ziet. Gemaakt op verzoek van een van haar klanten. Magda: “Haarbanden zijn bij mij dus te bestellen. De klanten kunnen zelf hun stof afleveren of mij hun wensen kenbaar maken. Ze zijn bij mij dus te bestellen.” Zie hieronder de zomer- en wintervarianten.

Ook Yuki Isshiki, eigenaar van Demure in Amsterdam maakt, naast hoeden en petten, haarbanden. Ze zijn ook online te bestellen.

Vera Kusters

Wat is het leuk om al die verschillende foto’s en selfies te krijgen. Zoals deze van Vera Kusters.

Lucy: “Ik maakte vandaag van een kleurrijke katoen, deze haarband. Blij mee, voor alle komende badhairdays 😉. Ik maakte deze van een katoenen sjaal, handgeverfd en gekocht in Kathmandu toen ik daar 5 jaar geleden op PUM missie was.”

Coosje Wesselink

Coosje: “Mede dankzij jou tip Misja! Vroeger, heel lang geleden in mijn tienerjaren, had ik ook wel eens een shawl om mijn hoofd. Dank voor je inspiratie, ik ga nog verder kijken in de doos met shawls.”

Anna: “Nog niet zo lang geleden heb ik al m’n shawls, behalve deze,  weggedaan. Ik ga nu maar improviseren met lapjes.”
Paulien: “Ik draag graag een haarband. Maar momenteel draag ik ook vaak een zonnehoed. Is dat misschien een idee voor een volgende keer?”
Loes: “Zo leuk om een shawl in je haar te dragen. Zeker bij wind en warm weer in de zomer. En ik krijg er altijd leuke reacties op.”
 
Marianne Petrus
Marianne: “Omdat ik je idee heel erg leuk en origineel vind én Marianne van Slooten-Geul een dierbaar schoolvriendinnetje van mij is, stuur ik je hierbij een foto van mijzelf plus shawl om de beginnende uitgroei te bedekken. Ik heb vroeger vaak diademen, haarbanden en shawls gedragen. Het was toen ook vaak mode. Wie weet gaan we ze net als Marianne weer vaker zien in het modebewuste, ik ben voor!”
Wilma van Beek
Mieke Kleinleugenmors

Mieke: “Jouw haarband-tip, die ik met plezier op FB heb gedeeld, heeft mij een mooi duwtje in de rug gegeven. In mijn hoofd was ik er al mee bezig maar nu heb ik doorgepakt!
Waar ik wel om moet lachen (maar diep weg ook een beetje bedroefd om ben): op jouw foto’s zie ik allemaal prachtige koppen met – langer of korter – een flinke bos haar. En moet je mij zien! Ik woon in Zutphen en ik zeg altijd op z’n Zutphens: ‘Ik heb reur heur’. 😘 Neemt niet weg dat ik vandaag met plezier mijn haarband-challenge ben begonnen. Ik vind het enig!
Ook omdat ik ervan overtuigd ben dat we af en toe – juist in deze kommervolle tijd – lekker moeten lachen. Vooral ook om ons zelf.  Je snapt dat ik als bewijsmateriaal de foto zonder band heb toegevoegd.”

 
Lia Hesseling
Lia: “Ook ik draag vaak haarbanden; als mijn haar wat minder goed zit, maar ook om kriebelende krullen uit mijn gezicht te houden.”
Janine de Kler

Janine de Kler: “Halo Misja, dank voor je fijne, leuke berichten op je Instagram en Nieuwsbrief. Hier nog een foto van mijzelf in Lille, in ’the good old days’, they will come back! Never a dull moment with a ‘bandeau’.

Jammer dat het formaat van de foto een beetje klein is, maar we kunnen toch goed zien hoe charmant de shawl staat bij Janine.
Ineke Ooteman

Nog een leuk adres voor handgemaakte haarbanden van Anneli, voorlopig nog alleen via Instagram te bekijken en te bestellen: Twist it baby 

Heel veel dank aan alle inzenders voor het sturen van een foto. Ik hoop dat we er veel andere vrouwen mee kunnen inspireren. Want het ziet ernaar uit dat we voorlopig nog niet naar de kapper kunnen. De tip van Ine ga ik in ieder geval ook toepassen. De komende week ga ik mijn lade met shawltjes ook eens netjes ordenen. Daar heb ik nu alle tijd voor!