Puck&Hans

Fashion op straat in Antwerpen | MisjaB.nl

Ik was een groot fan van de ontwerpen van Puck&Hans. Zij hadden zó’n mooie, uitgesproken lijn, die ook mij goed paste. Ik ben groot en heb geen maatje 38. In die tijd had je dan alleen keus uit ‘mutsenkleding’. Maar niet bij Puck&Hans, daar vond je, ook in mijn maat, gewoon kleding die ‘rock&roll’ had. Ik, en velen met mij, vond het heel erg jammer toen zij stopten. Ik woonde destijds nog in Rotterdam en ging op zoek naar modewinkels in Antwerpen. Ik kwam in aanraking met Ann Demeulemeester en Martin Margiela. Niet veel later kwam er in Rotterdam een nieuwe winkel, Prague by Louis Dijksman. Die verkocht ook werk van deze ontwerpers, daar was ik heel blij mee.
Fashion op straat in Antwerpen | MisjaB.nl

 

Rotterdam

Ik kom uit Rotterdam, samen met m’n man heb ik o.a. in Liberia en Cairo gewoond. Daarna zijn we weer terug gegaan naar Rotterdam. Wonen in het buitenland heeft me gevormd in m’n stijl. Voordat we naar het buitenland vertrokken was ik secretaresse bij een advocaten kantoor. Toen we terugkwamen ontmoette ik een bloemist, Jerôme Letens. Hij vroeg me in zijn winkel .-’s Zomers-te komen werken. Zo heb ik al doende leren stylen. Hij heeft me geleerd om lef te tonen qua (kleuren) combinaties.

Antwerpen

Inmiddels wonen nu al weer ruim 18 jaar met heel veel plezier in Antwerpen. Ik werk nog steeds af en toe als styliste. Ik kleed mensen voor bijzondere gelegenheden, bijvoorbeeld voor een tv optreden. Daarnaast werk ik mee aan de styling van serie kookboeken Op de Groei van Sofie Dumont.

Fashion op straat in Antwerpen | MisjaB.nl

Montuur

Een tijdje geleden zag ik een mevrouw op een terras zitten, ze had heel kort haar en droeg deze bril. Ik was er meteen helemaal weg van. Ik ben op haar afgestapt, gecomplimenteerd en gevraagd naar het merk. Het bleek een montuur van Philip Hoet, een opticien in Antwerpen.Philip heeft ‘m ook voor mij gemaakt, ik ben er ontzettend blij mee!

mb-schoen-HennyIMG_7771Deze schoenen, van Sophie d’Hoore, heb ik net gescoord in de uitverkoop
bij Coccodrillo in Antwerpen.  Ik vind de kleur groen zo mooi bij zwart.
Jas: Ann Demeulemeester.

Fashion op straat in Antwerpen | MisjaB.nl

Deze ring is van Martin Margiela, de handschoentjes ook.

Coupe

Fashion op straat in Antwerpen | MisjaB.nl

Ik heb heel lang een keurige ‘bob-lijn’ gehad. Vorige week heb ik mijn kapper gevraagd om er meer ‘rock&roll’ in te brengen. Hij blij omdat hij de vrije hand kreeg, ik ben blij met het resultaat!”

Fashion op straat in Antwerpen | MisjaB.nl