Fashion Week in Parijs: catwalk buiten bij show Dries van Noten

Omdat ik niet zo lang in Parijs kon zijn, heb ik alleen foto’s gemaakt voor en na de show van Dries van Noten op 25-9-2019. Het was dit keer bij Opéra Bastille, voor fotografie niet de leukste plek. Maar gelukkig maken de mensen die ervoor zijn uitgenodigd een heleboel goed. Ik heb in ieder geval genoten van alle fraaie combinaties die langs kwamen.

Fashion Week in Parijs: catwalk buiten bij show Dries van Noten

Fashion Week in Parijs: catwalk buiten bij show Dries van Noten

Voor de shows worden voornamelijk journalisten en inkopers uitgenodigd. Wat opvallend is dat genodigden vaak iets dragen van de ontwerper waar ze ’te gast ‘zijn.

Dierenprints

Dierenprints zullen we ook het komende seizoen nog veel zien. Eerlijk gezegd zie ik niet zo vaak een man in een jas met dierenprint.

Oversized regenjassen

De herfst is bij uitstek geschikt voor een regenjas, dit keer waren er opvallend veel te zien. Dus haal ik mijn trenchcoat ook maar weer tevoorschijn. De mijne is een beetje ruim geworden, maar dat blijkt dus helemaal geen bezwaar te zijn.

Fotografen

Bij een show staat binnen een horde fotografen om de show vast te leggen. Buiten verzamelen zich ook heel veel collega’s, waaronder The Sartorialist. De meeste van hen concentreren zich op de jonge mensen die al dan niet uitgenodigd zijn. Ik heb het geluk dat ik meer geïnteresseerd ben in iets oudere vrouwen en mannen. Daardoor kan ik makkelijker m’n eigen gang gaan.

Anna Wintour

Anna Wintour, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue kwam – zoals meestal – op het allerlaatste moment aan. Ze werd precies voor de ingang afgezet door haar chauffeur en kon daardoor in één streep doorlopen naar de ingang. Dat maakt het wel wat lastig om een foto te maken.

editor-in-chief of Vogue since 1988 and artistic director for Condé Nast, Vogue's publisher, since 2013.

 

Fashion Week in Parijs: catwalk buiten bij show Dries van Noten

Linda Fargo, fashion director bij Bergdorf Goodman in New York

Over deze show – en de bijzondere samenwerking van Dries van Noten met Christian Lacroix – kun je meer lezen in het artikel dat mode journalist Milou van Rossum erover schreef voor NRC.

Paris is always a good idea

Ik heb genoten van deze catwalk buiten en veel inspiratie opgedaan! Audrey Hepburn had gelijk: “Paris is always a good idea”. Omdat ik dit keer maar één nacht kon blijven had ik mezelf getrakteerd op een verblijf in hotel La Villa de Saint Germain des Prés. Dat bleek achteraf een goed plan. Het is een echte aanrader, het hotel zit midden in deze wijk, vlakbij een Metrostation en heel veel leuke winkels, galeries en restaurants ‘om de hoek’.  Als afsluiting heb ik de laatste dag aan de overkant bij een vestiging van Ladurée Paris thee gedronken. Met natuurlijk een macaron. Volgens mij maken ze daar echt de lekkerste macarons van Parijs.

Fashion Week Parijs 2017 zie je hier en hier