“Na Iris Apfel kan alles” volgens deze fashionista uit Antwerpen

Fashionista in Antwerpen | MisjaB.nl

Francine Heirbaut: “Onlangs heb ik de documentaire over Iris Apfel gezien, ik was er diep van onder de indruk. Hoe zij dure merken, zoals Nina Ricci weet te combineren met vintage kleding en bijvoorbeeld plastic armbanden. Behalve haar eigenzinnige kledingstijl laat deze dame ook zien dat je, zolang je gezond blijft, je een volgende en een volgende carrière kunt beginnen. We moeten van het idee af dat er maar één loopbaan is in je leven. Ik heb conservatorium/zang gevolgd, maar die richting bood uiteindelijk niet genoeg mogelijkheden. Ik werk nu als Regional Director bij LHH, een internationaal outplacement kantoor.

Ik hou niet van ‘greige’

Fashionista in Antwerpen | MisjaB.nl

“Van pure schoonheid moeten wij, zestigplussers, het niet meer hebben, wel van een krachtige look. Ik hou niet van ‘greige’ 60 plussers, laat jezelf zien! Weinig geld hoeft ook geen excuus meer te zijn. In alle prijsklassen kun je leuke kleding vinden. En vergeet vooral de vele tweedehands winkels niet. Daar kun je vaak ook heel leuke spullen vinden.”

Grote ringen
Fashionista in Antwerpen | MisjaB.nl

“Ik hou van grote ringen. De gouden ring is m’n trouwring. Het is het kleinste model van Pomellato, gekocht in Florence. De plexiglas heb ik in Parijs gevonden en de zwarte ring komt toevallig ook uit Italië.”

 

mb-FrancineIMG_7860

“De kousen heb ik in een art shop gekocht, schoenen zijn van Sandro.

Fashionista in Antwerpen | MisjaB.nl

Deze jas is van Ann Demeulemeester en heeft bijzondere details, zoals de mouw.

mb-Francine-tas

 

 

 

 

 

 

 

 

Alhoewel Francine doorgaans geen uitbundige kleuren draagt, is zij allerminst een ‘greige’ verschijning in het Antwerpse straatbeeld. Alhoewel, de laatste jaren heeft zij hard gewerkt aan haar eigen label Mod’Arte. Naast styling advies heeft zij ook een capsule collectie ontworpen. Het is een collectie jurken die “iedereen past’. Gemaakt van mooie stoffen – die zij soms eigenhandig inkoopt in Italië – en passend voor iedereen.

 

Antwerpen, Francine meer over Francine: Zin magazine