Feestje bij sieraden Galerie Rob Koudijs in Amsterdam

Jubileum moet gevierd

Galerie Rob Koudijs bestaat 10 jaar, reden genoeg voor een feestje. De galerie vertegenwoordigt een groep kunstenaars uit alle delen van de wereld, die sieraden maken op het raakvlak tussen toegepaste en vrije beeldende kunst. Elke zes weken wordt er een solo-tentoonstelling georganiseerd, hierdoor ontstaat een goed beeld van de internationale ontwikkelingen op dit gebied. Het werk van de partners Helen Britton & David Bielander staat tijdens dit jubileum feest centraal.

 

Feestje bij sieraden Galerie Rob Koudijs in Amsterdam

Liefhebbers van bijzondere sieraden weten deze galerie wel te vinden. Het is voor hen ook een soort ontmoetingsplek, ze vieren het 10 jarig bestaan graag mee. Evelien van Leeuwen is een van deze liefhebbers. Zij draagt voor de gelegenheid een heel bijzondere creatie van Dolce&Gabanna.

Feestje bij sieraden Galerie Rob Koudijs in Amsterdam

broche: Felieke van der Leest

Het is een heel zwierige jurk waar veel verschillende stoffen in zijn verwerkt. Prachtig gemaakt met oog voor detail, je raakt er niet op uitgekeken.

Opvallend

MisjaB.nlIMG_9337

Claudie Berbee (1953) draagt een opvallende ‘high heels’ ketting van Ted Noten Claudie: “Ik merk dat veel vrouwen als ze iets ouder worden kiezen voor opvallende sieraden. Ik ben er zo eentje. Ik heb er ook veel, niet alleen kettingen, ook oorbellen. Deze zijn van Jiro Kamata.”

Hoe kan het ook anders, de vrouwen en mannen die bij deze opening zijn, dragen bijna allemaal opvallende sieraden. Hieronder een selectie.

Ik kon het niet laten om ook even iets te passen. Het collier dat ik op deze foto draag is gemaakt door David Bielander. De bijzondere ring, de Pachyceballosaurus, is een ontwerp van Felieke van der Leest. Als je de ring niet draagt zet je de ‘gouden’ bal op het bijbehorende rode plateau. Een magneet zorgt ervoor dat het netjes blijft staan. Zodat het ook een kunstobject is voor in huis.

 

Deze tentoonstelling van Britton & Bielander is nog te zien tot 10 juni 2017.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This