Fotomodel voor een dag-MisjaB.nl

Model voor een dag

Saskia Botman(1965) werkt als freelance communicatie professional en woont in Amsterdam. Voor Carla, een boetiek aan de Middenweg in Amsterdam, is ze een dag fotomodel voor de nieuwe collectie. Ze komt binnen in spijkerbroek en T-shirt. Saskia: “Dit is m’n zaterdagse kloffie. Een prima outfit om boodschappen te doen en met de hond naar buiten te gaan”. Onder de mouw van haar T-shirt zie ik het begin van een tattoeage.

Fotomodel voor een dag-MisjaB.nl

Tattoo

Voor zover ik weet is Saskia de eerste op mijn blog met een tattoo. Het lijkt me zo pijnlijk, als ik er naar kijk voel ik al een steek in m’n buik. Dit is dé gelegenheid om te vragen hoe het in z’n werk gaat. Saskia: “Ik heb zelf een tekening uitgezocht. Die is, op een soort overtrek papier, nagetekend. Dat papier wordt op je huid gelegd en dan begint het echte werk. De eerste twee minuten is het hel, daarna wen je eraan. Het duurt overigens uren voordat het klaar is. Ik heb eerst de onderste rand laten maken. Daarna de twee bovenste randen, met de bloemen erover heen. De kleuren waren aanvankelijk feller, maar vervagen toch wat op den duur. Binnenkort worden er op de onderste rand ook bloemen gezet en worden de kleuren bijgewerkt”.

Fotomodel voor een dag-MisjaB.nl

Dame

De jurk die Saskia voor de foto draagt is van Isabel de Pedro, de schoenen zijn uit haar eigen collectie. Saskia: “Voor mijn werk draag ik graag jurken, mijn favoriete merken zijn FilippaK en Marc Aurel. Ik heb het geluk dat ik er niks voor hoef te doen om slank te blijven. Maar er zitten ook een paar nadelen aan: meestal moeten jurken vermaakt worden en ik heb het altijd koud. Mijn haar is speciaal voor de foto gestyled door Marjolijn Duermeijer en ik ben opgemaakt door Marion Buffing. Omdat m’n haar vrij dun is, blijft het als het los zit ongeveer vijf minuten mooi zitten. Ik draag het daarom zelf ook bijna altijd opgestoken. In deze jurk en met de hoge hakken moet ik denken aan de uitspraak van m’n moeder: ‘….maar je kán wel een dame zijn’.”

Fotomodel voor een dag-MisjaB.nl

Fotomodel voor een dag-MisjaB.nl

Fotomodel voor een dag | MisjaB.nlFoto model voor een dag-MisjaB.nl

Tas: Smaak, oorbellen ook via Carla

Wil je op de hoogte wilt blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]