Gather-Haarlem | MisjaB.nl

Gather, de start

Haarlem is een hot spot rijker: Gather. De geweldige ruimte, waar tot voor kort V&D huisde, is nu (voorlopig) een podium voor allerlei ontwerpers, creatieve ambachtslieden, ambitieuze (jonge) merken en labels en horeca concepten. Zij willen met elkaar aan een groot, en misschien internationaal publiek, laten zien wat ze in huis hebben. En dit is nog maar de pop-up versie van Gather. Er zijn grootse plannen, het is de bedoeling over een paar jaar een definitieve vestiging in de Koepelgevangenis in Haarlem te openen. Er wordt door architectenbureau Mecanoo gewerkt aan een ontwerp hiervoor. Voorlopig kunnen we vast genieten van een voorproefje, de pop-up versie, in in het voormalige V&D pand aan de Grote Houtstraat.

Gather-Haarlem | MisjaB.nl

Een kleermaker uit Afghanistan, hij werkt voor atelier Sur.

Gather-Haarlem | MisjaB.nl

Heel bijzondere vilten, handgemaakte tassen naar ontwerp van Kim van Beek, voor haar label Buddhi

Divers aanbod en gezelschap

Het is een divers gezelschap ondernemers en creatieven die er werken en hun spullen verkopen. Kleding atelier, Sûr, waar een kleermaker uit Afghanistan op bestelling kleding voor je maakt. Naar een ontwerp van het atelier of je kunt jouw lievelings blouse, overhemd of jurk laten namaken. Er zijn bijzondere meubels, sieraden, keramiek, lampen. Ook vintage design meubels worden er verkocht. Keramiste Cora Verhoog verkoopt (een deel) van haar werk vanuit een mooie ladenkast. Cora maakt o.a. kommetjes, bekers en schalen in bijzondere kleuren en afwerking. Zoals dit kommetje, ik vind het zo mooi, het staat nu in huize B.

Gather-Haarlem | MisjaB.nl
Gather-Haarlem | MisjaB.nl

Originele Bretonse truien en T-shirts van het merk Breizh. Mocht je een spijkerbroek hebben die je echt niet meer draagt, doneer ‘m aan Stichting Babs Van die spijkerbroeken gaat Babs shopping tassen maken. Het is de bedoeling dat die ‘shoppers’ een jaar later op verschillende plekken in Haarlem weer worden uitgeleend, door middel van een pasjessysteem.

Gather-Haarlem | MisjaB.nl

Als je rondloopt in deze ruimte, voel je dat het bruist van de ideeën. Geweldig dat er zo veel nieuwe plannen ontstaan, een deur gaat dicht, een andere gaat open!

Gather-Haarlem | MisjaB.nl

Anne-Marie van Parreren, kleurig als altijd!

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]