Gel nagellak voor je tenen zelf aanbrengen

Rode lak

Bij sandalen of schoenen met open teen horen wat mij betreft mooi verzorgde voeten en tenen. Ik geef de voorkeur aan gelakte nagels en voor mijn tenen blijft rood toch de favoriete kleur.

Gel nagellak voor je tenen zelf aanbrengen

Ik was al een tijdje op zoek naar een paar schoenen voor als het lekker warm is. Het liefst een paar waar ik de hele dag op kan lopen, want er moet natuurlijk wel gewerkt (lees gefotografeerd) worden. Deze sandalen kocht ik pas geleden, ze zijn van het merk poesie veneziane. Helemaal naar m’n zin, een beetje verhoogd door de dikke zool en ik kan er úren op lopen.

Nagellak

Op zoek naar een flesje rode nagellak heb ik me over laten halen om eens gel nagellak te gebruiken. Volgens de verkoopster hoef je er niet voor naar een nagelstudio. Het blijft twee weken zitten, je hebt er dus voorlopig geen omkijken naar. Ik heb twee laagjes rood (Rimmel flamenco beach) gebruikt, daarna afgewerkt met de topcoat.

Gel nagellak voor je tenen zelf aanbrengen

Het verwijderen van deze lak is misschien wat lastiger. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, maar inmiddels al wel wat tips gevonden: vijl je nagels eerst twee keer heel lichtjes. Vervolgens watjes in vierkantjes (net iets groter dan je nagels) knippen. De watjes in aceton dopen en over je nagels leggen. Daarna aluminiumfolie in vierkantjes knippen en je nagel (met het watje erop) hiermee inpakken. De warmte van de folie doet z’n werk. Na een minuut of 8 kun je het watje en de folie verwijderen en de lak eraf halen. Het is goed om je nagels daarna lekker in te smeren met (nagel) olie en ze een paar dagen rust te gunnen voordat je weer lak gebruikt.

Al met al is het misschien iets meer werk, maar ik hoef er niet elke keer voor naar een nagelstudio. En ik vind de sandalen mét rode tenen net iets leuker staan, mee eens?