misjab-nl-handschoen

Souvenir

Het is zo leuk om uit een stad, waar je een paar dagen bent, een souvenir mee te nemen. Als ik op pad ben om foto’s te maken, gun ik mezelf niet zoveel tijd om uitgebreid te gaan winkelen. Maar op m’n zoektocht naar adresjes kom ik natuurlijk wel leuke winkels tegen met af en toe iets waar ik meteen blij van word. Sokjes in New York, een ring in Antwerpen. In Parijs vond ik ooit deze zwarte handschoentjes met halve vingers én witte strikjes. Ik was er meteen verliefd op, ik voelde me er net een Parisienne mee. Helaas, vorig jaar heb ik ze in de garderobe van een restaurant laten vallen, samen met een baret uit Valencia. Vreemd genoeg zijn ze nooit teruggevonden. Iemand anders vond ze kennelijk ook de moeite waard.

handschoen-parijs | MisjaB.nl

Met stip

Dit soort handschoentjes zijn zo handig als ik wil fotograferen. Blij verrast was ik dan ook dat ik in Kopenhagen (hartje zomer) een winkeltje vond met een ruime keuze handwarmers: Butik Silkevejen. In Denemarken is er veel vraag naar, ze heten ‘Håndledsvarmer‘. Volgens eigenaresse Rita Schönenberger, omdat het er toch nog net iets kouder is dan bij ons. Ik heb dit paar met een stip gekozen van het merk Schaleur, je vindt ze onder het kopje ‘Stulpen’. Je hoeft er dus niet voor naar Kopenhagen, je kunt ze online bestellen. Ik ben blij dat het hier nu herfst is geworden, kan ik ze eindelijk aan.

misjab-nl-handschoen

Ik heb ook vintage winkels gevonden in Kopenhagen, de vier leukste vind je hier

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]