Genieten van de zon, toen en nu

Door Elly van Zutphen

Ik ben nog van de generatie waarvan de moeders het niet zo nauw namen met de zon. Wij gingen de hele zomer naar Bergen aan Zee en ik kan mij niet herinneren dat mijn broers en mijn zusje ook maar een lik crème opgesmeerd kregen. Hooguit werden we voorzien van een hoedje en een bloesje, wanneer we als roze garnalen zandkastelen aan het bouwen waren.

Die tijden zijn voorbij en we zijn ons er zeer van bewust dat ‘bakken’ in de zon uit den boze is, dat zonlicht de huid schaadt en invloed heeft op het verouderingsproces. Het gebruik van een goede zonnebrand crème is dan ook een must.

Beschermen

Lancaster weet hoe je met de zon moet omgaan, daar werken ze al meer dan 70 jaar aan. In hun laboratoria in Monaco bestuderen ze de wetenschap van licht, wat het met de huid doet, hoe we deze zo goed mogelijk kunnen beschermen en toch die gewenste bruine teint krijgen. Zo creëerde dit merk de afgelopen jaren diverse zonnelijnen waarmee we zonder noemenswaardige huidschade van de weldaad van de zon kunnen genieten. Toch zijn er altijd nog mensen die last blijven houden van een geïrriteerde huid en die ervan uitgaan dat een zongebronsd uiterlijk onmogelijk is. Speciaal voor hen heeft Lancaster Sun Sensitive ontwikkeld. De formule van deze lijn bevat minder ingrediënten dan de andere Lancaster zonnelijnen, zodat het risico op huidirritatie en allergische reacties tot een minimum wordt beperkt. Wel is het voorzien van al die ingrediënten die nodig zijn om de natuurlijke weerstand van de huid te versterken en de zongevoelige huid te verbeteren. Men ontdekte onder andere een katoensoort die bestand is tegen extreem zonlicht en verwerkte het extract hiervan in de producten vanwege de bijzonder verzachtende en kalmerende eigenschappen. Dit, in combinatie met allerlei andere werkzame stoffen die Lancaster in de loop der tijd ontwikkelde voor haar zonneproducten en die ook geschikt zijn voor de zongevoelige huid, zit in Sun Sensitive.

En krijg je dan toch nog een kleurtje? Jazeker, niet à la minute, maar na verloop van tijd krijgt de huid een stralende zonovergoten gloed.

De lijn bevat aardig wat producten:

Lancaster Sensitive

Voor het lichaam is er de Delicate Soothing Milk SPF50 en SPF30 (€ 30), voor na het zonnen een After Sun Tan Maximizer Regenerating Milky Gel (31). Voor het gezicht is er een Compact Invisible Cream SPF50, een Delicate Comforting Cream SPF50 en een Delicate Fresh BB Cream Tinted SPF50 (allen 28).

Laat nu de zon maar komen!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

 

Pin It on Pinterest

Share This