Poederroze en wit: een gewaagde combinatie

De kleuren van de outfit van deze dame vallen me als eerste op. In combinatie met de kleur van het haar is het eigenlijk best gewaagd. Haar naam is Emma Schlikker en ze woont in Amsterdam, waar we elkaar ook tegenkomen.

Emma (1948): “Ik heb Italiaans gestudeerd en ben daardoor ook veel in Italië geweest. Het zal er zeker mee te maken hebben dat de Italiaanse stijl mij zo aanspreekt en altijd inspireert. Daarnaast is mijn oma, naar wie ik ben vernoemd, altijd een groot voorbeeld voor mij geweest. Zij was een stijlvolle dame die er altijd heel verzorgd uitzag. Ze besteedde erg veel aandacht aan haar uiterlijk. En hield dat vol tot op hoge leeftijd.”

Italie-Emma-Schlikker-_-MisjaB.nl-IMG_9447

Combinaties

“Ik heb niet alleen dure kleding, ik koop ook wel dingen op de markt. Voor mij is het belangrijk dat ik kleding met elkaar kan combineren. Ik heb geen voorkeur voor speciale winkels. Ik zoek altijd naar de eigenheid van winkels, vaak kun je dat aan de etalages al zien. Vroeger kocht ik ook graag kleding van Puck&Hans, daar spaarde ik echt voor.Ik koop af en toe ook wel vintage, maar ik ‘hang er eerst met m’n neus in’, het moet wel geurloos zijn. De interesse in kleding zat er al vroeg in. Als kind vond ik het heerlijk om m’n poppen aan te kleden.”

Italie-Emma-Schlikker-_-MisjaB.nl-IMG_9443

Verzorging huid en haar

 

Italie-Emma-Schlikker-_-MisjaB.nl       

“Naast kleding vind ik verzorging van mijn huid en haar ook heel belangrijk. Een keer per drie weken ga ik naar de kapper. Mijn haren krijgen dan een ‘colour shine’ behandeling. Een bezoek aan de manicure staat ook om de paar weken op het programma. Ik laat m’n nagels dan ook meteen lakken. De schoonheidsspecialiste bezoek ik een keer in de acht weken, voor een uitgebreide ‘facial’. Ik heb geen stijlicoon. Waar ik erg van kan genieten is de serie ‘Mad men’, ook om de kleding die daarin gedragen wordt. Die stijl spreekt mij heel erg aan. Het is voor mij een bron van inspiratie.”

In juli 2017 is Emma Schlikker overleden na een ongelukkige val van de trap. Haar dochter Roos schreef een boek over haar: Moeder van glas.