Gewoon stoer: expositie van 80 portretten van vrouwen

Expositie Gewoon Stoer

Het weekblad Margriet is jarig, het bestaat 80 jaar. Om dat te vieren zijn door Sacha de Boer foto’s gemaakt van 80 vrouwen. In het Amsterdam Museum is de expositie Gewoon Stoer geopend en zijn al deze vrouwen te bewonderen. Deze vrouwen blijken allemaal een bijzonder levensverhaal te hebben. Het zijn portretten van bekende vrouwen als Brigitte Kaandorp, Lilianne Ploumen en Aaltje van Zweden. Maar ook van minder bekende vrouwen. Ze zijn van alle leeftijden, komen uit alle lagen van de bevolking en allemaal gewoon stoer!

Margriet

Hoofdredacteur Leontine van den Bos: “Deze vrouwen staan symbool voor de grote innerlijke kracht van zó veel vrouwen in Nederland. Wij zijn heel trots op de unieke samenwerking tussen Margriet, Sacha de Boer en het Amsterdam Museum.”

Gewoon stoer: expositie van 80 portretten van vrouwen

Amsterdam Museum

Deze expositie is van 2 november 2018 tot en met 10 maart 2019 te zien. Mocht je geen gelegenheid hebben om ervoor naar Amsterdam te komen, er is ook een jubileumnummer van Margriet verschenen met daarin o.a. ook de foto’s van deze 80 stoere vrouwen. Dit jubileum nummer is gemaakt door een speciale stoere vrouwen junior-redactie.

De expositie ‘Gewoon stoer !’ is van 2 november 2018 tot en met 10 maart 2019 te zien in het Amsterdam Museum. Tijdens deze periode is er trouwens nog een tentoonstelling over vrouwen te zien in dit museum: ‘1001 vrouwen in de 20e eeuw’.