door: MisjaB

Glenda de Vries: "Ik hou van kleur en ben dol op dessins..."

Glenda: Ik hou van kleur

Glenda de Vries (1959) is een opvallende verschijning met een heel eigen stijl. Glenda: “Ik hou van kleur en ben dol op dessins. Ik heb altijd interesse gehad in kleding en mode. Na de Kunstacademie heb ik jaren gewerkt voor verschillende bedrijven om collecties te ontwerpen en geadviseerd bij hun inkopen. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in het aangeven van trends, met betrekking tot silhouet en kleuren. Nu werk ik als zelfstandig professional en kunnen bedrijven me inhuren voor trend forcasting en het maken van kleurenindicaties voor bepaalde seizoenen. Voor foto styling, zowel food, als lifestyle. Dat doe ik o.a. ook voor het blad EVA. Daarnaast geef ik met veel plezier les in het vak Mode Vormgeving op een MBO opleiding.”

Glenda de Vries: "Ik hou van kleur en ben dol op dessins..."

Kleur en dessins

“Ik heb zwarte schoenen en een zwart colbert, maar die draag ik alleen als de etiquette erom vraagt. De dag dat ik alleen zwart draag is geen goed teken. Ik ben dol op kleur en dessins, combineer graag bloemen en ruiten, streepjes en bloemen. Als ik uni’s draag is het voor mij de kunst om de verschillende tonen van een kleur familie te gebruiken. Het gaat om de schakeringen. Ik hou erg van sieraden en bijjoux, ze horen ook bij mij. Zonder dat er iets ‘hangt’ ga ik de deur niet uit.”

Harem broek

“Mijn signature look is de harem broek. Mijn eerste kocht ik ooit bij Mac&Maggie. Ik heb er toen een patroon van gemaakt, dus sindsdien maak ik ze zelf. Deze is gemaakt van een stof van een mannen sari, de blouse is van Dries van Noten. Hij is m’n favoriete ontwerper, daarna komen Christian LaCroix en J.Crew om de stijl en kwaliteit. Ik mix graag met Marimekko en met Vlisco.
Voor Japanse ontwerpers, zoals bijvoorbeeld Tsumori Chisato, heb ik grote waardering. Ik hou van de humor in zijn ontwerpen en van de kleuren die gebruikt worden. Als land staat Japan bovenaan, ik ga er zeker om het jaar naartoe, heb er inmiddels vrienden en logeer dan ook bij hen.”

Story Illustrated Art

“Ik ben een ekster bij uitstek, altijd geweest ook. Van mijn eerste vakantiebaantje heb ik oorbellen gekocht met een briljantje, ik heb ze nog steeds. Het is altijd een droom van mij geweest om met juwelen te gaan werken. Nu ben ik zo ver dat ik ringen ontwerp en samen met drie zorgvuldig gekozen goudsmeden ga maken. Ik hou van verhalen, óf het verhaal van de klant óf mijn verhaal wil ik terugzien in de ontwerpen. Het eindresultaat is dan ook niet alleen een ring, maar daarbij ook een kaart met aan de ene kant het uitgeschreven verhaal en aan de andere kant een illustratie. Dit vormt samen Story Illustrated Art. Ik ga op zoek naar de juiste steen die de kracht, het gevoel en de emotie van dat verhaal laat zien. We werken met mooie stenen, edel- of half-edelstenen. Het mogen stenen met imperfecties zijn, zo zijn vrouwen en mannen zelf ook. De lancering zal niet lang meer op zich laten wachten. Via Instagram en By Glenda blijf je op de hoogte.”.

Glenda de Vries: "Ik hou van kleur en ben dol op dessins..."

Gouden tip van Glenda

“Om te ontdekken wie je bent en wat het best bij je past qua kleding is het handig om eens een plus-punten en een min-punten lijstje te maken. We hebben allemaal min-punten, die moet je gewoon accepteren. Als je je hier steeds aan blijft ergeren kom je niet aan de plus-punten toe. En die hebben we óók allemaal. Ga daar iets mee doen! Je zult zien dat je er zelfverzekerder van wordt.”