Paarse vrijdag 2019

Paarse Vrijdag 2019 | Gratis naar CODA Museum

Voor de tentoonstelling Drag Power – Gender, pride & glamour in het Coda Museum in Apeldoorn heb ik een serie foto’s gemaakt van Drag Queens. Deze foto maakte ik van Miss Patty Pam-Pam tijdens het optreden in bar Queers in Amsterdam. De tentoonstelling is nog te zien tot 1 maart 2020.

Als onderdeel daarvan organiseert het CODA Paarse Vrijdag:

“Paarse Vrijdag is een dag waarop mensen (o.a. door het dragen van de kleur paars) hun solidariteit tonen met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren. Deze dag werd voor het eerst gehouden in 2010 en vindt in Nederland plaats op de tweede vrijdag van december. In Nederland wordt deze dag georganiseerd door het netwerk van Gender & Sexuality Alliance (GSA) van homo-belangenorganisatie COC.

In de tentoonstelling Drag Power – Gender, pride & glamour worden bezoekers uitgedaagd om zelf te reflecteren op thema’s die door drag queens en kings worden aangesneden. Onderwerpen als solidariteit en expressie die op Paarse Vrijdag extra onder de aandacht worden gebracht, staan ook centraal in de tentoonstelling.

Iedereen is welkom deze dag met elkaar mee te komen maken en iedereen mag op deze dag gratis CODA Museum bezoeken. Ontdek de tentoonstelling onder andere aan de hand van de extra rondleidingen die op deze dag worden georganiseerd (om 13.00 uur en 14.30 uur). ”

Coda
Vosselmanstraat 299
7311 CL  Apeldoorn

Kijk voor openingstijden op hun website

 

Pin It on Pinterest

Share This