MisjaB.nl

In Antwerpen ontmoet ik een heel kleurrijke en bijzonder geklede dame: Greet Moens (1967). Greet: “Ik heb een opleiding tot diëtiste afgerond, maar ben na de afronding als sales medewerker gaan werken in de pharmacie. Toen 15 jaar geleden een van mijn broers jong stierf, besloot ik vanaf die tijd mijn hart te volgen en te doen wat ik het leukst vond. Ik ben verschillende opleidingen gaan volgen op het gebied van kleur en styling en werk sindsdien als freelance styliste, imago coach, visagiste en kleurenconsulente. Waarbij mijn studie als diëtiste ook van pas komt. Voeding is ook een belangrijk aspect om er goed uit te zien.”

Greet Moens: 'word wie je bent'

Kleur maakt sterk

“Kleur is heel belangrijk, niet alleen om er goed uit te zien. Donkere kleuren vertellen weinig over iemands persoonlijkheid, dat voelt voor veel mensen wel zo veilig. Maar kleuren dragen maakt je mentaal sterker, je communiceert door middel van kleur in je kleding. Veel vrouwen zijn van mening dat alleen donkere kleding afkleedt, maar met kleur kun je ook een slank effect creëren.”

Greet Moens:' word wie je bent'

Draag die kleding

“Ik heb 5 jaar als docente kleur, stijl en imago gewerkt. Ik geef imago coaching aan verschillende bedrijven. Maar persoonlijk advies aan vrouwen vind ik ook erg leuk om te doen. Ons lichaam verandert bij het ouder worden, de huidtint verandert. Een beetje ondersteuning kunnen vrouwen in die nieuwe fase wel gebruiken. Samen gaan we met de bestaande garderobe nieuwe (kleuren)combinaties maken. Ik laat ook zien wat bepaalde vormen doen. De meeste vrouwen dragen maar 30% van hun garderobe. Mijn streven is om daar 70% van te maken. Iedereen kan het leren!”

Accessoires

“Binnenkort ga ik starten met een eigen accessoire lijn in samenwerking met Krystal London, zij werken met swarovski crystallen. De eerste oorbellen zij ontworpen en zijn vanaf deze zomer te koop. Ik ben dol op sieraden, het liefst voor niet al te veel geld. De accessoires die ik ontwerp moeten dan ook bereikbaar zijn voor mensen met een kleiner budget. De groene ring is van BCBG ontworpen door Max Azria. Het horloge is een Gucci. Ik heb het jaren niet gedragen en sinds kort weer dagelijks met wisselende kleuren. De gouden ring ‘love’ is een cadeautje van m’n man.”

Complimentjes

“Deze laarsjes heb ik in Londen gekocht, het is een Duits merk. Het lavendel truitje is van COS, het bomberjack heb ik bij H&M gekocht. De rok heb ik in een vintage winkel gevonden. De bril is van het merk Lespecs. Elke dag is een feest, dus draag die mooie kleding. Het maakt je dag goed, je zult zien dat je complimentjes krijgt. Iedere vrouw kan er goed uitzien.” Greet gaat altijd heel kleurrijk gekleed, je kunt haar volgen op Instagram.

Greet Moens: 'Word wie je bent'

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

 

Pin It on Pinterest

Share This