Met kwieke tred zie ik Hedy D’Ancona lopen, op weg naar…. >>

… een bijeenkomst over kunst en psychiatrie in Het Dolhuys in Haarlem. “Ik ben nu 77, maar heb nog steeds een goed gevulde agenda. Ik werk, heb m’n eigen huis en ik zorg voor m’n geliefde (kunstenaar Aat Veldhoen). Daarnaast zit ik in besturen, o.a. van “Een ander Joods geluid”. Ik ben ambassadeur voor Lang Leve Kunst, een stichting die cultuurparticipatie door ouderen wil stimuleren. En ik ben met enige regelmaat voorzitter van een congres.

Hedy d'Ancona

“Ik heb geen favoriete ontwerpers qua kleding, ik kan me geen haute couture veroorloven. Als ik kleding een jaar niet of nauwelijks heb gedragen, geef ik het weg. Iemand anders kan er wel blij mee zijn”.

Hedy D'Ancona

Hedy d’Ancona (1937) heeft jarenlang voor de PvdA in de Eerste Kamer en het Europees Parlement gezeten. Van 1981 tot 1982 was ze staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van 1989 tot 1994 was ze minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. Daarnaast is ze bekend als oprichtster van de feministische actiegroep Man-Vrouw-Maatschappij (1968) en van het feministische maandblad Opzij (1972). Zij heeft veel functies (gehad) in de culturele sector.

Pin It on Pinterest

Share This