Lente in Haarlem

Op een van de eerste mooie lentedagen zie ik haar lopen in de binnenstad van Haarlem. Opvallend, o.a. door haar geruite broek, zo’n broek waarvan ik meteen dacht ‘die wil ik ook wel’. Heel mooi in  combinatie met de gele shaw en de blouse met vogelprint. Het blijkt helemaal de stijl van Janine Couperus uit Heemstede. Janine: “Deze broek van Christian Wijnants heb ik vorig jaar tijdens Sale gekocht en ik ben er ook zo blij mee. Ik kan ‘m met veel combineren. Vandaag met een print blouse van Hartford, die ik kocht in een heel leuk winkeltje in Harlingen: Second Swoop. Het is niet in de buurt, maar mijn moeder (91) woont in Harlingen, dus ik kom er met enige regelmaat. De lange blauwe jas is van het merk Libertine Libertine.”

 

Klassiek

Janine: “Ik kies vaak klassieke kleding, zowel in kleur als dessin. Maar ik zorg er wel voor dat het een modieuze uitstraling heeft. Als je in mijn kast kijkt zie je vooral donkerblauw, zwart, kaki en lichtblauw. Met af en toe een uitschieter in kleur, zoals deze shawl. Of een blouse met een print in kleur. Ik hou ervan om allerlei merken te mixen, zoals een van m’n vriendinnen altijd zegt: “Een beetje van Prada en een beetje van Zara”.

 

Mode en werk

“Mijn liefde voor mode heb ik van huis uit meegekregen. Mijn moeder was en is nog steeds geïnteresseerd in mooie kleding en geeft er graag geld aan uit. Ze is wars van merken, ze heeft altijd een heel goed oog gehad wat bij haar past. Ook nu besteedt ze nog steeds veel aandacht aan haar uiterlijk en verzorgt zichzelf heel goed. Zij is mijn grote voorbeeld. Mijn liefde voor mode is ook aangewakkerd door mijn werk. Na de Kunstacademie ging ik aan de slag als vormgever bij het tijdschrift Marion zelfmaakmode. In die tijd bezocht ik voor het eerst de modeshows in Parijs. Daarna werd ik art director bij Libelle, bij Eigen Huis &Interieur en VT Wonen. Sinds een aantal jaren werk ik voor Delicious en sinds kort ook voor Seasons. M’n creativiteit kan ik in m’n werk dus wel kwijt.”

Het is bijna lente, street style fotografie in Haarlem

 

Smaak

“Voor je ontwikkeling is het van belang wie je in het leven tegenkomt, dat vormt je. Dat geldt zeker ook voor je smaak. Wat dat betreft zijn de shows van Japanse ontwerpers voor mij belangrijk geweest. Ik heb een voorkeur voor minimalistische mode. Maar ik hink wel een beetje op twee gedachten. Ik kan ook erg genieten van uitbundige bloemen dessins, geïnspireerd op de sfeer van de Bloomsbury group. Ik vind het prachtige dessins, maar toch koop ik het niet zo gauw. Voordat ik iets aanschaf bedenk ik altijd of ik het over twee jaar nog denk te dragen. En als ik moet kiezen tussen een knalkleur of donkerblauw, kies ik toch voor de laatste. Behalve als het om accessoires gaat, zoals deze shawl én een paar gele sneakers die ik toevallig net heb gezien.”

 

Gouden Tip

“Een paar jaar geleden heb ik de beste beslissing ooit genomen. Ik had aan beide voeten een zogenaamde hallux valgus (de grote teen staat niet meer recht, daardoor ontstaat er een knobbel). Ik kreeg er erg veel last van en kon bijna geen passende schoenen meer vinden, laat staan leuke. Ik weet dat er een heleboel vrouwen zijn die er last van hebben. Daarom mijn gouden tip: laat er iets aan doen! Ik ben aan beide voeten tegelijk geopereerd in de Bergman Kliniek in Naarden. Ik heb nauwelijks pijn gehad en qua herstel viel het ook allemaal erg mee. Ik durf nu weer met open schoenen te lopen en voel me ook niet meer opgelaten om schoenen te passen in een winkel. Kortom: ik heb een echte schoenentic ontwikkeld en ben de schade aan het inhalen.”

 

Favoriete winkels van Janine in Haarlem zijn:
ID store, Kloffie (Libertine Libertine)Vanilia, COS, Essentiel, Ace & Tate, 
Bij Cinq kocht ik deze bijzondere ring. Er is een echt muntje  van Wilhelmina in verwerkt.
De tas is van &Other Stories

Het is bijna lente, street style fotografie in Haarlem

 

Meer winkels in Haarlem vind je hier