House of Philana | MisjaB.nl

House of Philana

De vrouw achter het merk House of Philana  is Jana Rousakov: “Ik ben begonnen als juriste, maar merkte al snel dat ik in de juridische wereld niet op mijn plek zat. Als inkoper bij Gentiluomo International heb ik een aantal jaren met veel plezier gewerkt en ervaring in de mode branche opgedaan. Daarna ben ik gestart met een eigen webshop. Ik had zoveel meer ideeën en plannen dat het begon te kriebelen. Eind 2012 heb ik besloten het avontuur aan te gaan en mijn droom, die ik als jong meisje al had, waar te maken. Ik startte m’n eigen kledinglijn.” Ik heb Jana leren kennen toen ze mij vroeg of ik voor haar foto’s wilde maken van een collectie. Maar ik fotografeer het liefst buiten en het risico, qua weer, voor zo’n shoot is te groot. Toen is het idee ontstaan om zelf de ontwerpen te showen en collega straatfotograaf Gaston Wals heeft deze foto’s gemaakt.

Robe Manteau

Deze ‘robe manteau’ is zo’n prachtig ontwerp. Een tijdloos model dat je op veel verschillende manieren kunt dragen. Gemaakt van 100% pure wol, op een diervriendelijke manier gewonnen. Dus zeer verantwoord. Alle kleding van House of Philana wordt trouwens in Nederland in een kleine oplage, met de hand, gemaakt. Het is een perfect kledingstuk voor het voor- en najaar. Ik heb de jas al veel gedragen!

House of Philana | MisjaB.nl

House of Philana | MisjaB.nl

Hier zie je goed hoe prachtig ruim de rug valt.

House of Philana | MisjaB.nl

Timeless and ageless

Het mooie van dit ontwerp van House of Philana is niet alleen dat het tijdloos is, maar het is ook geschikt voor veel leeftijden. Dat is te zien op deze foto’s. Links gedragen als jurk door model Jip Beers. Op de rechterfot combineer ik het met een legging. Je kunt het dus ook veel verschillende manieren dragen. Ik combineer het zelf ook graag met een wijde broek. Met al die mogelijkheden verveelt het bovendien ook niet gauw.

Foto’s @GastonWals

Benieuwd naar meer van mijn eigen garderobe? Neem hier een kijkje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This