ICONIC – ode aan de grote Italiaanse mode-ontwerpers

Door Elly van Zutphen

Versace, Dolce & Gabbana, Fendi, namen die een ieder met een warm hart voor Italiaanse mode, als muziek in de oren klinken. De Australische mode illustratrice Megan Hess neemt je in haar boek Iconic: Italiaanse Fashion Icons, mee op een reis langs tien meesters van de Italiaanse mode.

ICONIC – ode aan de grote Italiaanse mode-ontwerpers

Een hommage aan Italiaans ontwerp

Naast de eerder genoemde ontwerpers lezen we ook over de ontstaansgeschiedenis van het werk van Valentino, Pucci, Prada, Miu Miu, Missoni, Gucci en Armani. Een hommage gewijd aan de grootheden van de Italiaanse modecultuur. Een interessante glamour wereld, maar vooral ook een leuk boek om doorheen te bladeren vanwege de fraaie illustraties gemaakt door Megan Hess. Een illustratrice die regelmatig werkt voor de meest prestigieuze modeontwerpers en voor bekende modetijdschriften zoals Vogue en Harper’s Bazaar. De voorbeelden van de meest fantastische creaties van de designers maken dit boek zo uniek.

 

ICONIC – ode aan de grote Italiaanse mode-ontwerpers

ICONIC: : Italiaanse Fashion Icons | Megan Hess | ISBN: 9789021570327 | € 20,- |

 

Wil je meer boeken over mode en stijl lezen? Know your style van Alyson Walsh en The art of dressing van Tziporah Salamon

Pin It on Pinterest

Share This